Jaska i okolicaVijesti

Župan Stjepan Kožić okrenuo leđa Kreši Beljaku

Broj članova HSS-a osipao se s nekadašnjih 40 na 8 tisuća

Na subotnjoj, izbornoj skupštini HSS-a Zagrebačke županije, župan Stjepan Kožić podnio je ostavku na funkciju potpredsjednika HSS-a na državnoj razini i na sve stranačke dužnosti, a zbog nezadovoljstva smjerom u kojem se stranka kreće posljednjih godina. Osim što je bio potpredsjednik HSS-a, Stjepan Kožić bio je i predsjednik Županijske organizacije HSS-a Zagrebačke županije.

U svom govoru, Kožić je otvoreno kritizirao sadašnjeg predsjednika Krešu Beljaka i izrazio žaljenje što ga je podržao prilikom izbora za predsjednika.

Razočaran vodstvom i vođenjem Hrvatske seljačke stranke, koja je postala neprepoznatljiva, zbunjujuća i kontradiktorna stranka na političkoj sceni, kojoj se rasipa članstvo s nekadašnjih 40 tisuća na 8 tisuća, te se ne zalaže za selo i grca u financijskim dubiozama – Kožić je, nakon što je sve to izgovorio napustio subotnju izbornu skupštinu Županijske organizacije HSS-a, zajedno s gotovo trećinom delegata.

No, kako je u dvorani utvrđen kvorum, izborna Skupština je nastavljena, a za novu predsjednicu župnijskog HSS-a Zagrebačke županije javnim je glasovanjem izabrana Martina Glasnović iz Samobora, koja se jedina i kandidirala za tu funkciju.

U osvrtu na Kožićevu ostavku, predsjednik HSS-a Krešo Beljak rekao je da za one koji nemaju sluha za nova moderna vremena političkog djelovanja nema ni mjesta u vodećim pozicijama stranke.

Kožić je, inače, istaknuo da se napuštanjem funkcija u HSS-u, ništa ne mijenja u njegovom radu za stanovnike Zagrebačke županije, u kojoj će i dalje kao župan nastaviti provoditi započete projekte. Kožić je, podsjetimo, župan u petom uzastopnom mandatu, od 2001. godine.

Foto
HSS Zagrebačke županije

Povezane vijesti

Back to top button