Jaska i okolicaVijesti

Županija poduzetnicima isplatila 4 milijuna kn tzv. COVID potpora, uskoro i isplata 9 milijuna kn za konkurentnost

Zagrebačka županija izvijestila je da je poduzetnicima s njezinoga područja isplaćeno bespovratno 4 milijuna kuna tzv. COVID potpora te da uskoro slijedi i isplata dodatnih 9 milijuna kuna za konkurentnost.

Županijske bespovratne potpore dobilo je do sada 597 poduzetnika čiji je rad bio obustavljen zbog zatvaranja. Novac su dobili za očuvanje i poticanje poslovne aktivnosti, a za tu namjenu Županija je ukupno, u pet navrata, od kraja srpnja do studenog podijelila 4 milijuna kuna.

Uskoro kreće isplata i dodatnih 9 milijuna kuna bespovratnih sredstava županijskim poduzetnicima za poticanje konkurentnosti. Županija je izvijestila da su u završnoj obradi prijave koje su pristigle na taj natječaj koji je bio otvoren do 30. rujna. “Ukoliko usporedimo Proračun koji smo definirali na početku 2020. godine i izmjene donesene kroz rebalans, onda se vidi da smo bespovratne potpore za poduzetnike podigli za 85%, odnosno na ukupno 13 milijuna kuna.” – izjavio je župan Stjepan Kožić.

Početak isplate dodatnih 9 milijuna kuna očekuje se početkom prosinca. Bespovratna sredstva u maksimalnom iznosu do 100.000 kuna dodjeljivati će se za proizvodne djelatnosti i to za nabavu strojeva, alata i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti. Za neproizvodne djelatnosti maksimalni iznos potpore iznosi do 40.000 kuna, a dodjeljivati će se za nabavu strojeva, alata i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti, uređenje poslovnog prostora, nabavu informatičke opreme, izradu web stranica, te nabavu vozila ili radnih strojeva za obavljanje djelatnosti.

Povezane vijesti

Back to top button