Jaska i okolicaVijesti

Županijski Zavod za javno zdravstvo: nema preminulih; Nacionalni stožer: dvoje preminulih iz Zagrebačke županije

U odnosu na podatke od jučer danas je na području Zagrebačke županije pet osoba više koje su pozitivne na koronavirus. Tri nova slučaja bilježe se u Samoboru, te po jedan u Zaprešiću i Svetoj Nedelji.

U Zagrebačkoj županiji su tako sada 42 aktivna bolesnika, od čega ih je 14 u Samoboru, 8 u Velikoj Gorici, 7 u Jastrebarskom, 5 u Zaprešiću, po 2 u Dugom Selu, Vrbovcu, Svetom Ivanu Zelini i Svetoj Nedelji.

*promjena u tablici u odnosu na podatke od jučer – 3 nova slučaja u ispostavi Samobor, po 1 novi slučaj u ispostavi Zaprešić i Svetoj Nedelji

Sada je u našoj županiji evidentirana 171 osoba kojoj je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. Do sada je ukupno izliječeno 125 osoba, a četiri su preminule.

Različiti podaci županijskog Zavoda za javno zdravstvo i Nacionalnog stožera

Brojke su to koje danas objavljuje Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije, no Nacionalni stožer jučer je objavio da su obje jučer preminule osobe od bolesti COVID-19 bile iz Zagrebačke županije, što je poslijepodne potvrdio i ministar zdravstva Vili Beroš, pa se i u evidenciji Nacionalnog stožera vodi da je na području Zagrebačke županije ukupno preminulo 6 osoba.

U dva jučerašnja slučaja, riječ je o pacijentu psihijatrijske bolnice Sveti Ivan koji je bio 1935. godište te je imao brojne komorbiditete, a drugi pacijent bio je 1946. godište s klinike za infektologiju, također i s drugim bolestima.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close