Jaska i okolicaVijesti

Županijskim rebalansom dodatna 3 milijuna kuna za bespovratne novčane potpore poduzetnicima i obrtnicima

Pored već dodijeljenih 5 milijuna i 314 tisuća kuna, Zagrebačka će županija za poticanje razvoja poduzetništva dodijeliti još 3 milijuna i 92 tisuće kuna. Taj iznos osiguran je prošlotjednim rebalansom županijskog proračuna, pa će tako bespovratne novčane potpore dobiti i oni poduzetnici i obrtnici koji su bili ispod crte na bodovnim listama, a zadovoljili su uvjete natječaja.

Podsjetimo, Županija je temeljem natječaja za početak poslovanja poduzetnika, te kapitalne pomoći za povećanje konkurentnosti za proizvodne i neproizvodne djelatnosti, u listopadu odobrila potpore za prvih 148 poduzetnika s bodovne liste, a kako bi svi poduzetnici koji su zadovoljili uvjete natječaja dobili potpore, izrađen je rebalans proračuna kojim je, između ostalog, osiguran novac i za tu namjenu.

Poduzetnicima i obrtnicima s područja Zagrebačke županije 5,3 milijuna kuna

Ukupno je sada dodijeljeno 226 potpora, s iznosom od 8 milijuna i 406 tisuća kuna. U tijeku je priprema ugovora koje korisnici potpora, a među njima ima i onih sa šireg jaskanskog područja, mogu doći potpisati u četvrtak i petak 6. i 7. prosinca u prostorije Zagrebačke županije od 9 do 11 i od 13 do 15 sati.

Komentari:

Oznake

Slična tema:

Close