Jaska i okolicaVijesti

Županu Kožiću uručena povelja počasnoga člana DVD-a Petrovina

Za poseban doprinos razvoju vatrogastva i zaštiti od požara, dobrovoljno vatrogasno društvo Petrovina proglasilo je, za nedavne proslave svoje 125. obljetnice župana Stjepana Kožića svojim počasnim članom, a kako župan nije bio na proslavi, Povelju o proglašenju počasnim članom, jučer mu je uručilo izaslanstvo DVD-a Petrovina predvođeno predsjednikom društva Ivanom Samarinom.

“U proteklih 20 godina ni jedan projekt našega društva nije bio odbijen od strane Županije. Svjesni smo da su potrebe velike, no uvijek smo naišli na vaše razumijevanje i na tome vam želimo zahvaliti”, rekao je Samarin. Prije desetak dana, podsjetimo, DVD Petrovina proslavilo je 125. obljetnicu osnutka i neprekidna rada.

Tom prigodom svečano je otvorena energetski obnovljena zgrada društva, u čije je uređenje Županija uložila 200.000 kuna. “Znamo koliko se trudite, ponekad riskirate i vlastiti život da biste spasili druge. Zato, i kada je bila kriza, i kada je gospodarstvo ‘išlo dolje’, vatrogasce nismo zakidali. To govori koliko vas poštujemo i koliko cijenimo vaš rad”, rekao je župan Kožić.

Vatrogascima Petrovine poželio je da njihovo društvo i dalje ima ‘uzlaznu liniju’, da imaju više edukacija i natjecanja, a manje intervencija.

FOTO
Zagrebačka županija
Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close