Jaska i okolicaVijesti

11. “Memorijalni vatrogasni malonogometni turnir Darijo Kličković”

11. po redu “Memorijalni vatrogasni malonogometni turnir Darijo Kličković” održan je proteklog vikenda u dvorani Srednje škole u Jastrebarskom.

Na turniru koji je posvećen tragično preminulom članu DVD-a Cvetković, Dariju Kličkoviću, dočasniku i instruktoru Hrvatske vojske, nastupilo je 12 ekipa dobrovoljnih vatrogasnih društava: Petrovina, Granešina, Sarvaš, Gornji Desinec, Pavučnjak, Jastrebarsko, Zdihovo, Gornja Reka, Čabdin, Črnilovac, Mrzljaki-Goljak i Cvetković, zatim e ipa Javne vatrogasne postrojbe Zadar te ekipa Središta za borbenu obuku Slunj za koju igraju kolege pokojnog Darija.

 

Uz ekipu SBO Slunj, do finala je stigla i ekipa DVD-a Sarvaš, sa čijim je predstavnikom također razgovarao naš reporter Zdenko Vuković Cena.

 

 

Na kraju su se u finalu bolje snašli momci iz Sarvaša i pobjedom 2:1 osvojili titulu najboljih. Treće mjesto osvojila je ekipa DVD-a Granešina, pobjedom protiv kolega iz DVD-a Čabdin. Najbolji strijelac bio je Marko Sanek iz DVD-a Granešina, a pehar za najboljeg vratara (titula koju na ovom turniru nitko ne može osvojiti), tradicionalno je i ove godine dodijeljena sinovima pokojnog Darija, Matiji i Dominiku. DVD Sarvaš, kao pobjednik turnira, u vlasništvo je na godinu dana dobilo i prijelazni pehar, a ekipa SBO Slunj, kao i svaki puta do sada kad su osvojili jedno do prva tri mjesta, osvojenu vatrogasnu opremu su darovali, ovoga puta ekipi DVD-a Čabdin.

Organizator memorijalnog turnira Darijo Kličković je DVD Cvetković pa je za trajanja turnira naš sugovornik bio predsjednik društva Mladen Boričević:

 

Turnir koji se održao pod pokroviteljstvom gradonačelnika Zvonimira Novosela pratilo je oko 400 gledatelja, a sve 34 utakmice protekle su u ugodnom i “fair play” ozračju što je, uz poticanje mladih za uključivanjem u rad DVD-a u naselju u kojem žive, glavni cilj turnira. Priredbu su svojim prisustvom uveličale i Svetojanske mažoretkinje, a podršku je svojim dolaskom dao zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar koji je, uz organizatore, najboljima uručio nagrade.

Članovi DVD-a Cvetković i Darijevi kolege iz SBO Slunj položili su cvijeće te zapalili svijeće na grobu, a molitvu je predvodio vlč. Filip Marić. Prije dodjele nagrade najboljima, održana je i minuta šutnje u čast pokojnog Darija Kličkovića.

Foto
Radio JaskaGrad Jastrebarsko

Sličan sadržaj

Back to top button