192/193 infoVijesti

19-godišnjakinja i maloljetnica provaljivale u kuće u Jaski

Dvije djevojke uhićene su u subotu u Jastrebarskom zbog provale u jednu kuću te pokušaju provale u drugu.

Sumnja se da su u subotu, dan uoči Uskrsa, zajedno i po prethodnom dogovoru, došle do kuće u Kolodvorskoj ulici u Jastrebarskom gdje su prvo pokušale provaliti kroz prozor, a kada nisu uspjele, probale su ući kroz ulazna vrata, potom i kroz kuhinjski prozor, da bi u konačnici razbile staklenu stjenku kroz koju su ušle u kuću i otuđile novčanik, šminku i tenisice.

Nakon toga ponovo su, zajedno i po prethodnom dogovoru, sumnja se, došle do kuće u ulici Petra Svačića gdje su pokušale provaliti kroz ulazna vrata, prozore i kroz ulazna vrata garaže, međutim u toj namjeri nisu uspjele te su se udaljile s mjesta događaja, bez da su išta otuđile.

Policijska uprava zagrebačka objavila je da su njezini službenici dovršili kriminalističko istraživanje nad počiniteljicama, a radi se o jednoj 19-godišnjakinji i jednoj maloljetnici.

Zbog sumnje da su počinile dva kaznena djela „teška krađa“ provaljivanjem, od kojih je jedno djelo ostalo u pokušaju, policijski će službenici nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti posebno izvješće.

Back to top button