Jaska i okolicaVijesti

Blagoslovljen Spomen-dom bl. Alojzija Stepinca u Krašiću

audio, foto

U nedjelju, 3. listopada, na 23. obljetnicu proglašenja blaženim Alojzija Stepinca, blagoslovljen je obnovljeni njegov Spomen-dom u Krašiću. Euharistijsko slavlje i blagoslov spomen-doma predvodio je pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško, a na svetoj misi koncelebrirali su brojni svećenici, među kojima i mons. Nikola Kekić vladika križevački u miru i mons. Juraj Batelja postulator kauze za kanonizaciju bl. Stepinca, te jaskanski župnik vlč. Filip Marić i Jaskanac vlč. Ivan Bingula student crkvene glazbe u Beču.

Nakon misnog slavlja, blagoslovljen je obnovljeni Spomen dom blaženog Alojzija Stepinca, čija je obnova trajala tri godine. Riječ je o starom župnom dvoru u kojem je Stepinac proveo posljednje desetljeće svoga života i koji je sada otvoren kao njegov spomen dom. Povijesni je to događaj za krašićku župu, rekao je našem novinaru vlč. Ivan Vučak, upravitelj župe Krašić:

 

A odmah nakon blagoslova, Stepinčev su spomen dom, s velikim zanimanjem, obišli brojni vjernici. Dvoje od njih svoje je dojmove podijelilo s našim Zdenkom Vukovićem:

 

 

Govoreći o starom župnom dvoru, u kojem je Alojzije Stepinac proveo posljednje godine svoga života i koji je sada otvoren kao njegov spomen dom, pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško je istaknuo:

 

“Pokušajmo samo zamisliti, kakvim je sve pogledima i osjećajima promatrana ta kuća.”- rekao je biskup Šaško i dodao:

 

foto © Radio Jaska

Foto
Zagrebačka nadbiskupijaRadio Jaska

Sličan sadržaj

Back to top button