Jaska i okolicaVijesti

Donosimo pitanje i odgovor o računima za vodu sa sjednice Gradskog vijeća

Na posljednjoj sjednici jaskanskog Gradskog vijeća, MOST-ov vijećnik Roman Rodić, za aktualnog je sata postavio pitanje vezano uz uvećane račune za vodu koji u posljednje vrijeme stižu na adrese naših sugrađana.

 

Rodić: …nezadovoljstvo građana računima za vodu. Svjedoci smo da se unazad neko vrijeme mijenjali su se brojila, naravno i zakonske obveze. Ljudi su dobili, ja isto, dobili smo nekako nesrazmjerne količine, znači ne iznose, nego količine potrošenih kubika vode. Pa evo čisto možda da nam netko objasni u čemu je problem, kakva je to računica jer jednostavno jako puno građana se javilo, čak i na facebooku bilo, to sam vidio, nezadovoljstvo znači nešto vjerojatno nije u redu ili nikakva računica napravljena na neki drugi način pa molim pojašnjenje.

Pojašnjenje je dao direktor tvrtke Vode Jastrebarsko Mario Brnabić:

 

Brnabić: S obzirom da je bila izmjena vodomjera, približno negdje oko 100-120 vodomjera mijenjamo u danu. Izmjenom vodomjera zapisuje se zadnje stanje i ubacuje se novi vodomjer koji kreće od početnog stanja. S obzirom na taj period očitanja, znači sam period očitanja je duži period od samo daljinskog očitanja koji napravimo za cijelu Jasku ili 1.700 vodomjera u roku nekih tri dana, normalno da u periodu izmjene vodomjera su obračunati računi za duži period potrošnje vode. I sa facebooka mi se javio i obrazlagali smo sve, znači takvi načini koji, ajmo reć nezadovoljstva, svaki građanin može reklamirati svoj račun. Svaki građanin ima i svoje brojilo i vodomjer koji je umjeren i po njemu se naplaćuje tako i ajmo reći onaj koji je na facebooku pisao da je potrošio previše vode ipak nam je dužan osam kubika vode. Evo tako se to ispostavilo. Sve reklamacije koje su bile ispravne, znači da je nekome iscurila voda nakon vodomjera i izmjene vodomjera poslije gumice i tako nekih stvari… svi računi su umanjeni. Trenutno stanje i evo danas s ovim maskama i period trećeg i četvrtog mjeseca kad smo boravili svi više kod kuće na neki način je i povećao samu potrošnju što svakako svi smo svjesni. Ne samo vode pretpostavljam i struje i svega ostaloga.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close