192/193 infoVijesti

DRAGANIĆ | Tijekom preventivno-represivne akcije pronađeno 96 kg sitno rezanog duhana

Policijska uprava Karlovačka izvijestila je kako su jučer na autocesti A-1 na odmorištu Draganić, u smjeru juga, policijski službenici Policijske uprave karlovačke u suradnji s vojnom policijom, inspekcijom cestovnog prometa, inspekcijom zaštite okoliša, veterinarskom inspekcijom, šumarskom inspekcijom, Mobilnom jedinicom carine i Centrom za vozila Hrvatske proveli pojačani nadzor u prometu.

Tijekom provođenja preventivno-represivne akcije iz nadležnosti rada policije utvrđeno je 119 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, tri prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i jedno kazneno djelo nedozvoljene trgovine. Ujedno, prilikom nadzora policija je na izvanredni tehnički pregled uputila sedam vozila. Tom prilikom kod svih sedam vozila utvrđena je tehnička neispravnost i to kod pet vozila utvrđeni su veći tehnički nedostaci, a kod dva vozila opasni tehnički nedostaci.

U odnosu na kazneno djelo nedozvoljene trgovine utvrđeno je da je u vozilu vinkovačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 53-godišnjak, pronađeno 96 kg sitno rezanog duhana koji nije imao duhanske markice Ministarstva financija. Provedenim kriminalističkim istraživanjem 53-godišnjaka se sumnjiči da je počinio kazneno djelo nedozvoljene trgovine te će protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava.

Iz nadležnosti ostalih inspekcijskih službi utvrđeno je ukupno 8 različitih prekršaja.

FOTO
PU Karlovačka

Slična tema:

Back to top button
Close