Jaska i okolicaVijesti

Dva slučaja koronavirusa u Jastrebarskom

Nakon sutrašnje sjednice Stožera znat će se detalji

Zaraza koronavirusom u Hrvatskoj se, nažalost, razbuktava, a po prvi puta bolest se bilježi i u Jastrebarskom! Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije izvijestio je danas prijepodne da su na području Zagrebačke županije danas evidentirana dva nova slučaja, oba na području Ispostave Jastrebarsko (koja uključuje Grad Jastrebarsko i četiri susjedne općine – Klinča sela, Krašić, Pisarovina i Žumberak).

Odmah se oglasio i Stožer civilne zaštite Grada Jastrebarskog koji je potvrdio kako su zaraze evidentirane na području Grada Jastrebarskog. U njihovom priopćenju stoji:

“Nažalost, moramo potvrditi dva slučaja zaraze koronavirusom u Jaski. Pacijenti su zbrinuti sukladno procedurama, a stručne službe su u komunikaciji s osobama, koje su bile u njihovom bliskom kontaktu zbog određivanja mjere samoizolacije. Ovim putem našim sugrađanima želimo uspješan i brz oporavak. Vas molimo da budete odgovorni i pridržavate se protuepidemijskih mjera jer na taj način najbolje možete zaštititi sebe i druge.”

Stožer i njegov načelnik Stipe Bučar pozvali su građane da ne nasjedaju na neprovjerene informacije.

Inače, sutra će biti održana sjednica Stožera civilne zaštite Grada Jastrebarskog nakon koje bi trebalo biti poznato više informacija. Javnost prije svega zanima gdje je zaraza, je li u samom gradu ili gradskom naselju, kako su se osobe zarazile i s kim su kontaktirale, jer važno je pronaći kontakte da ne bude širenja bolesti. Imamo, dakle, novu situaciju u kojoj se treba ponašati odgovorno, pridržavati se svih mjera i uputa, posebice voditi računa o socijalnoj distanci. Virus je u našem okruženju, a svi smo se opustili.


U našu županiju virus se vratio prošlog četvrtka

U Zagrebačkoj županiji, podsjetimo, virus se prošlog četvrtka najprije pojavio u općini Klinča Sela, potom dva dana za redom, u petak i subotu u Samoboru, u nedjelju je jedan bolesnik evidentiran u Vrbovcu, jučer nije bilo oboljelih, a danas se dva nova slučaja bilježe na području grada Jastrebarskog.

U evidenciji Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije tako je sada 138 oboljelih, odnosno 9 aktivnih: po troje u ispostavama u Zaprešiću i Jastrebarskom, dvoje u Samoboru i jedan pozitivan u Vrbovcu.

Kako je virus ponovno prisutan na području Zagrebačke županije, zabranjene su posjete i izlasci korisnika domova za starije i nemoćne osobe, a zabrana se odnosi i na privatne obiteljske domove i udomiteljske obitelji.

Stožer civilne Zagrebačke županije uputio je apel stanovnicima da se pridržavaju svih mjera i uputa, te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija.

Povezane vijesti

Back to top button