Jaska i okolicaVijesti

GESTA sve oduševila po osmi put!

Pobjednici ovogodišnje GESTA-e Srednje škole Jastrebarsko su učenici 3.g1 razreda s predstavom “Vitoria del amor”, koji su publiku dobro nasmijali i zabavili hrvatskom inačicom nekad omiljenih meksičkih sapunica i odnijeli pobjedu u kategoriji “najbolja predstava”.

U kategoriji “najbolji glumac” nagradu su podijelili Lovro Gustetić i Maja Marija Šegudović. Najboljom plesačicom proglašena je Dorotea Jerečić, a najbolje pjevačice, prema odluci žirija, bile su Dora Šimunec i Leona Jerčinović. Leona se okitila i titulom multitalenta, jer je pokazala da, osim što odlično pleše, besprijekorno pjeva i glumi. U kategoriji „najbolji glazbenik“ pobjeda je pripala učeniku Vanji Miklavcu. Najboljom glumačkom skupinom pokazali su se učenici 3.g2 razreda, najbolji scenarij osmislili su učenici 2.g1 razreda, a najbolju kostimografiju pokazao je 4.g1 razred.

Odluku o najboljima donio je žiri u čijem sastavu su bili: Marija Bobinski, Florijan Skok, Adela Mesić, Tin Lemac,
Ksenija Erker, Livija Reškovac, Antonija Stanišić i Milko Kiš.

Ovogodišnja GESTA, bila je 8. po redu, u spektaklu je sudjelovalo osam razreda, a o pobjedi je odlučivao 8-eročlani žiri.

Trosatni program (s temama glazbe, ljubavi i granica) ispunjen glumom, pjesmom i plesom, u kojem nije nedostajalo kreativnosti, stvaralaštva, umjetničke slobode, imitacije, improvizacije, smijeha….oduševio je publiku, koja je trud, talent i sposobnost jaskanskih srednjoškolaca nagrađivala gromoglasnim pljeskom.

Voditeljica ovog jedinstvenog projekta, koji je prije četiri godine proglašen najboljim kreativnim i inovativnim edukacijskim programom u RH je prof. Barbara Baždarić, koja je zajedno s ravnateljicom Srednje škole Jastrebarsko, prof. Đurđicom Lončarić, izrazila divljenje i čestitala svima.

Galerija fotografija:

Komentari:

Oznake

Slične teme:

Close