Jaska i okolicaVijesti

Grkokatolička župa Preobraženja Gospodnjeg priprema se za svoje glavno župno proštenje

audio Marjan Jeftimov

Grkokatolička crkva izgrađena u Jastrebarskom prije 10-tak godina, u široj crkvenoj javnosti poznata je kao mjesto gdje se dolaze moliti parovi koji ne mogu dobiti dijete, a redovito se prikazuju i liturgije i molitve za zdravlje.

Upravo jedna takva liturgija, s molitvenom nakanom za duhovno i tjelesno zdravlje i za dar roditeljstva, pred moćima svetog Šimuna Bogoprimca, održana je ove srijede.

Sada se grkokatolička crkva Preobraženja Gospodnjeg koja je ovih dana na pročelju dobila i fresku, priprema za svoje glavno župno proštenje.

Na pročelju grkokatoličke župne crkve Preobraženja Gospodnjeg u Jastrebarskom, dovršeni su radovi na oslikavanju velike vanjske freske. Ikonografski je na freski prikazan blagdan Preobraženja, a iznad je još i manja freska. Grkokatolička crkva u Radničkoj ulici u Jastrebarskom, izgrađena je godine 2011. u povodu jubileja kojim se obilježavala 400. obljetnica Marčanske eparhije. U oltaru crkve u samom žrtveniku pohranjene su moći blaženog Alojzija Stepinca, a u posebnom moćniku hrama čuvaju se moći svetog Šimuna Bogoprimca.

Tim povodom, naš je novinar razgovarao s upraviteljem župe, ocem Marjanom Jeftimovim.

 

 

Sličan sadržaj

Back to top button