Jaska i okolicaVijesti

In memoriam Dragutin Ivanković

(1942. – 2020.)

Dragutin Ivanković

 

Dana 20. studenoga 2020. u 79. godini života u jutarnjim je satima preminuo naš sugrađanin gospodin Dragutin Ivanković. Rođen je 22. listopada 1942. u Dapcima kraj Čazme. U našem je gradu bio zaposlenik i poslovođa nekadašnje prodavaonice „Borovo“ (Jaskanci ju pamte kao „Bata“) u kojoj je radila i njegova supruga Nada. Mnogi ga naši tadašnji mještani Jastrebarskog pamte iz tih vremena. Uz poslovne obaveze volio je i sport te je bio dugogodišnji član NK Jaska, a sredinom sedamdesetih godina prošloga stoljeća nekoliko je godina obavljao i dužnost domara.

Nogometaši NK Jaska iz tih vremena rado se prisjećaju Drageca, kako su ga popularno zvali. Bio je šutljiv, miran, kao čovjek vrlo korektan, dobrotvor, osjećajan, vrijedan, fin i kulturan. Uvijek je na vrijeme i sa zadovoljstvom odradio svoj dio posla, a mnogi igrači ga pamte i kao osobu koja je uvijek i u svakoj prilici lijepo pozdravio i bio spreman na razgovor. Pomagao je svima, bio je vrlo aktivan, te uvijek prisutan na mnogim treninzima i utakmicama. Za svakog je imao samo lijepu riječ. Vodstvo kluba NK Jaske i igrači su se vrlo dobro s njim slagali, dogovarali i pronalazili najbolje moguće rješenje. Svima je kao takav ostao zauvijek u sjećanju, a o svojim je zadacima razmišljao opuštajući se na svoj način.

Neka mu je vječna hvala i slava. Počivao u miru, a svjetlost vječno mu svjetlila. Kao susjed pamtim da je bio tih, nenametljiv i samozatajan, pa čak i preskroman.

Seniori NK Jaske prilikom zimskih pripremama na Japetiću, stoje slijeva: Mijo Samarin, Stjepan Krčmar, Josip Novosel, Josip Balaško, Marijan Vulje, Vlado Papa, Branko Dužić, Stjepan Smolčić, čuče: Nikola Vrbiček, Mijo Kelečić, Josip Koščak Čera, Dragan Vučurović, Zlatko Vajdovčić, Nikola Špoljar, Dragutin Ivanković
Domar Dragutin Ivanković promatra igru seniora NK Jaske na snijegu

 

Iskrena sućut obitelji, supruzi Nadi, kćerki Nataliji i sinu Željku od svih generacija uprave, igrača, sponzora i donatora, navijača i ljudi dobre volje iz NK Jaska koja ove godine slavi 95. godina postojanja i rada.

Zdenko Vuković Cena

Povezane vijesti

Back to top button