Jaska i okolicaVijesti

Iza nas je mjesec s najviše novozaraženih Jaskanaca

U Jastrebarskom održan drugi krug masovnog cijepljenja | audio

Mjesec travanj grad Jastrebarsko okončao je s više od 400 novozaraženih građana, što je najviše do sada jer smo najviše oboljenja imali u prosincu kad je ta brojka iznosila 360.

Prosječno je, dnevno, tijekom travnja u Jaski od koronavirusa obolijevalo oko 13 građana, a u mjesec svibanj zakoračili smo s današnjih 10 novih slučajeva.

Inače, na području Zagrebačke županije od početka pandemije evidentirano je 27.635 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom, izliječeno ih je 25.077 osoba, a 73 osobe su preminule. Trenutno je aktivno 2.485 slučajeva. Mjera samoizolacije izrečena je za 14 razrednih odjela u našoj županiji.

Općenito situacija nije dobra zbog čega od ovoga tjedna, kao i idućega, nema ni nastave uživo osim za maturante.

Stožer civilne pojačao je i kontrole i po tko zna koji put uputio apel građanima da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa, te da posebice vode računa o socijalnoj distanci i izbjegavaju putovanja.

U Jastrebarskom prošle subote održan drugi krug masovnog cijepljenja

Sustav cijepljenja u Hrvatskoj je, kao što je poznato, u kolapsu.

Zaključno s četvrtkom, utrošeno je 872.726 doza, a cijepljeno je 682.757 osoba. Prvom dozom cijepljeno je 490.230 osoba, dok je drugom dozom cijepljeno 189.969 osoba. Za 2.558 osoba nema podataka kojom dozom su cijepljene.

Kakvi su podaci za grad Jastrebarsko, odnosno jaskanski kraj, od Žumberka do Kupe, doznali smo prošle subote.

U Jastrebarskom je, naime, tada održan drugi krug masovnog cijepljenja i sve je teklo kako se kaže – “k’o po špagi.” Potvrdili su to za naš radio i građani koji su bili na cijepljenju u sportskoj dvorani srednje škole.

 

Naš novinar razgovarao je, kao i prilikom prvog cijepljenja, s voditeljicom Ispostave doma zdravlja Jastrebarsko Dragicom Prčić.

 

Sličan sadržaj

Back to top button