Jaska i okolicaVijesti

Iznenada preminuo Ivan Rubinić

Poznati jaskanski obrtnik, poduzetnik i dobrotvor, veliki domoljub i zaljubljenik u nogomet, preminuo danas u 65. godini života

Poznati jaskanski obrtnik, poduzetnik i dobrotvor, veliki domoljub i zaljubljenik u nogomet, Ivan Rubinić, preminuo je iznenada danas oko podne u 65. godini života.

S nevjericom je ta vijest odjeknula cijelim jaskanskim krajem, koji će Ivana Rubinića pamtiti kao čovjeka posvećenog poslu, koji je sve što je radio, radio s velikom strašću i zahvaljujući čijem trudu i upornosti je mala Zanatska radnja za izradu lamperije i brodskog poda, osnovana 1988., prerasla u uspješnu tvrtku DIR, jednu od najmodernijih drvnih industrija u Hrvatskoj, s više od stotinu zaposlenih. Tvrtka DIR, koju je posljednjih godina vodio zajedno sa sinom Tomislavom, dobitnica je brojnih priznanja i nagrada.

Ivan Rubinić prima plaketu Zlatna kuna, prosinac 2019.

 

Pamtit će se Ivana Rubinića i kao velikog dobrotvora, koji je financijski pomagao različita brojna događanja, a osobito će ostati upamćen u sportskoj javnosti, kako lokalnoj tako i na razini Hrvatske, kao glavni donator i pokretač mnogih uspjeha nogometnog kluba Vinogradar.

Otišao je čovjek velikog srca i osebujne naravi u kojega su se prijatelji uvijek mogli pouzdati. Dragi Ivo, počivaj u miru i neka ti je laka hrvatska zemlja koju si toliko volio. Ti si je uistinu volio!

Radio Jaska izražava sućut članovima obitelji, rodbini, prijateljima i svima iz DIR-a i Vinogradara.

Jelena Popović

 

Ivan Rubinić biti će pokopan u srijedu 17. lipnja u 16 sati na groblju Plešivica.

 

 

Foto
Dražen Kopač
Back to top button