192/193 infoVijesti

U Jaski jedan prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola za vikend, u cijeloj Hrvatskoj 473

Iako je protekli vikend u Jaski bio u znaku vinskog festivala, policija je prilikom pojačanog nadzora vozila i vozača utvrdila samo jedan prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola. Ostalih 7 evidentiranih prekršaja svrstano je u kategoriju “ostali prekršaji.”

Tijekom vikenda dogodila se i jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. U Donjoj Zdenčini u subotu nešto iza 13 sati, došlo je do sudara između dva motocikla, kojom prilikom je jedan od sudionika zadobio tjelesne ozljede.

U subotu prijepodne policijski su službenici u Donjem Desincu zatekli 39-godišnjeg muškarca koji je s teretnim vozilom prevozio metalni otpad bez odobrenja Ministarstva zaštite okoliša i prirode za skupljanje otpada.

Policija je, kako u Jaski, tako i na razini cijele države nastavila s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja u koje spadaju alkoholiziranost vozača, vožnja nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela te prekršaji motociklista.

Aktivnosti su posebno bile usmjerene prema ponavljačima teških prekršaja u prometu tzv. “recidivistima”. U akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa: uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za nadzor brzine, testeri za droge i dr.

Policijski službenici svih policijskih uprava proteklog vikenda od 9. do 11. listopada utvrdili su ukupno 4.964 prekršaja, od kojih izdvajamo:

  •  473 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, a najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 3,02 g/kg izmjerena je na području PU zagrebačke;
  • 1.844 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je na području PU šibensko – kninske te je iznosila 227 km/h;
  • 586 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa
  • 286 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Slična tema:

Back to top button