192/193 infoVijesti

U Krašiću ‘šampion’ vozio s 4,4 promila

U Volavju je vozač imao 2,22 promila, no to nije bilo dovoljno za status najpijanijeg vozača na jaskanskom području tijekom jučerašnjeg dana

Dinamičan je jučer bio dan jaskanskoj policiji! Danas, naime, izvješćuje o pet jučerašnjih događaja među kojima se posebno ističe sinoćnje zaustavljanje više nego pijanog 42-godišnjeg vozača u Krašiću, kod kojega je izmjereno čak 4,4 promila alkohola u krvi.

Recimo kako prema alkoholnom kalkulatoru za tu koncentraciju treba otprilike popiti pet velikih piva, četiri rakije i litru vina. Ako pak ‘šampion’ po promilima nije miješao pića, pod uvjetom da teži 80 kilograma, znači da je popio barem jednu litru rakije ili drugog žestokog pića. Iznad četiri promila nastupa alkoholna koma, a još veća ‘koma’ je što se odlučio pod utjecajem alkohola sjesti za volan. Tako velike koncentracije alkohola već dugo nije bilo u policijskom izvješću i pravo je čudo što vozač nije izazvao prometnu nesreću.

No, nije to bio jedini zaustavljeni pijani vozač. Protekle noći, nešto prije 2 sata u Volavju je zaustavljeno osobno vozilo kojim je upravljao 48-godišnji vozač i koji je imao 2,22 promila. Iako je i to vrlo ‘zavidna’ koncentracija, ‘zahvaljujući’ 42-godišnjaku zaustavljenom u Krašiću, koncentracija od 2 promila alkohola kod vozača u Volavju djeluje ‘skromno’.

Obojica pijanih vozača završila su u Policijskoj postaji do otriježnjenja, a slijede im optužni prijedlozi.

Osim s pijancima, policija se jučer morala baviti i s prevarantima. Zaprimila je, naime, dojavu o prijevari koju je počinio muškarac jer po uplati određenog iznosa novca 45-godišnje žene, nije pomogao u obećanom polaganju ispita autoškole.

Od ostalih jučerašnjih događaja izdvajamo i požar smeća u Repišću kojeg su ugasili članovi DVD Klinča Sela, te prometnu nesreću s materijalnom štetom u mjestu Svrževo, gdje je došlo do sudara između dva osobna vozila.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close