Jaska i okolicaVijesti

Mala besplatna knjižnica od danas i u Klinča Selima

Danas je u Klinča Selima svečano otvorena Mala besplatna knjižnica kojih je u svijetu više od 90 tisuća. Glavni cilj američke neprofitne organizacije Little Free Library je razmjena knjiga preko malih besplatnih knjižnica koje se postavljaju na otvorenom – na trgovima, kraj škola, te na lokacijama gdje cirkulira puno ljudi, posebno djece i mladih.

Mala besplatna knjižnica u susjednoj općini postavljena je u sklopu programa ‘Vrelo zavičaja’ kojeg udruga Kreativni studio Zvrk i Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom provode od 2018. godine, a cilj kojega je poticanje čitanja i pisanja kod djece i mladih.

U sklopu programa, a u suradnji s Općinom Klinča Sela i Zajednicom hrvatskih kulturno-umjetničkih udruga Klinča Sela, osim postavljanja prve Male besplatne knjižnice, u klinčaselskoj Osnovnoj školi danas je održana i radionica kreativnog pisanja koju je vodila magistra komparativne književnosti Klementina Škrabe, a Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom tom je prilikom donirao školskoj knjižnici velik broj knjiga u svojem izdanju te u izdanju Matice hrvatske.

Klinčaselsku Malu besplatnu knjižnicu, koja se nalazi na dječjem igralištu ispred sjedišta Općine Klinča Sela, službeno je otvorio načelnik općine Miljenko Vučković:

 

Jedan od inicijatora postavljanja Male besplatne knjižnice u Klinča Selima je Zajednica hrvatskih kulturno-umjetničkih udruga Klinča Sela čija je predsjednica Gordana Juranko:

 

Više o samom projektu kao i načinu funkcioniranja posudbe knjiga doznali smo za današnjeg službenog otvorenja od Klementine Škrabe:

 

Tako je nakon Jastrebarskog, Malu besplatnu knjižnicu u kojoj se mogu razmjenjivati i posuđivati knjige, dobila i općina Klinča sela.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close