I7BORIJaska i okolica

Nijedan jaskanski izborni sudionik nije prekoračio dopušteni iznos troškova za promidžbu

Najviše novca potrošila je Hrvatska demokratska zajednica

Prema podacima koje je objavilo Državno izborno povjerenstvo o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe na svibanjskim izborima za gradonačelnika i zamjenike gradonačelnika Grada Jastrebarskog, najviše novca potrošila je Hrvatska demokratska zajednica.

HDZ-ov gradonačelnički kandidat Tomislav Preprotić za financiranje izborne promidžbe ostvario je prihode od 127 tisuća kuna, a rashodi su mu iznosili nešto više od 123 tisuće kuna.

Izborni pobjednik, kandidat SDP-a i partnera – Zvonimir Novosel, prihodovao je blizu 70 tisuća kuna, a potrošio više od 94 i pol tisuće kuna.

Slijedi kandidat MOST-a nezavisnih lista – Roman Rodić, čiji su izborni prihodi iznosili 43 tisuće kuna, a rashodi nekoliko stotina kuna manje od toga.

Najmanje je potrošio HSS-ov gradonačelnički kandidat Filip Tončić, koji je za kampanju prihodovao 25 tisuća kuna, a potrošio 24.913 kuna.

U opširnom izvješću o financiranju izborne promidžbe ovogodišnjih lokalnih izbora, DIP navodi, da niti jedan jaskanski izborni sudionik nije prekoračio ukupno dopušteni iznos troškova za promidžbu.

I za financiranje izborne promidžbe na izborima za članove Gradskog vijeća Grada Jastrebarskog, najviše je potrošio HDZ. S nositeljem liste Tomislavom Preprotićem, ta je stranka prihodovala je 120 tisuća kuna, a potrošila 118.660 kuna.

Koalicija Socijaldemokratske partije Hrvatske, Hrvatske narodne stranke i Hrvatske stranke umirovljenika, čiji je nositelj liste bio Zvonimir Novosel, prihodovala je 36.862 kune, a rashodovala tri puta više – 108.434 kune.

MOST nezavisnih lista, s nositeljem liste Romanom Rodićem, za izbornu promidžbu za članove Gradskog vijeća, prihodovao je 15 tisuća kuna, a potrošio 9.200 kuna.

Lista Hrvatske seljačke stranke, s nositeljem Borisom Klemenićem, za promidžbu je imala 5.100 kuna, a potrošila 5.025 kuna.

Slobodna Hrvatska, čiji je nositelj liste bio Josip Šmit i Živi zid s nositeljem liste Zdenkom Domovićem – nisu imali niti prihoda, niti rashoda za izbornu promidžbu.

Niti ovi izborni sudionici, nisu prekoračili ukupno dopušteni iznos troškova izborne promidžbe.

Sličan sadržaj

Back to top button