Jaska i okolicaVijesti

Novi jaskanski EU projekt “Sa STEMom raSTEMo”

Opremanjem multifunkcionalne učionice započeo je 2,3 milijuna kuna vrijedan novi jaskanski EU projekt Sa STEMom raSTEMo. Riječ je o projektu, kojeg je nositelj udruga Društva naša djeca Jastrebarsko, a čiji je glavni cilj popularizacija znanosti među djecom, mladima i općom populacijom.

Za edukaciju je, prije svega, bilo nužno opremiti multifunkcionalnu učionicu i nabaviti potrebnu informatičku opremu pa su nabavljeni trapezni stolovi i konferencijske stolice, što omogućuje prilagodbu različitim načinima i oblicima rada.

Također, nabavljen je ormar za spremanje informatičke opreme te katedra za predavača. Od informatičke opreme nabavljeno je 25 tablet uređaja na kojima će polaznici učiti putem digitalne obrazovne platforme, 10 LCD mikroskopa kojima će polaznici proučavati mikroorganizme, snimati i fotografirati zanimljive praživotinje i alge te se na taj način upoznati s raznolikošću mikro svijeta.

Za potrebe edukacije, za predavača je nabavljena i pametna ploča te projektor i prijenosno platno kako bi se edukacija mogla provoditi i na drugim lokacijama, jer kada prođu edukaciju, volonteri Društva naša djeca Jastrebarsko će na 20 lokacija u republici Hrvatskoj provoditi edukativne radionice za djecu i njihove roditelje, a koristeći novonabavljenu informatičku opremu.

Projekt ukupne vrijednosti 2,3 milijuna kuna financirati će se iz Europskog socijalnog fonda, na način da 85% iznosa sufinancira EU, a 15% iznosa Vlada Republike Hrvatske.

Društvo naša djeca Jastrebarsko, s predsjednicom Nikolinom Ribarić, ovaj projekt provodi zajedno s partnerima Centrom za kulturu Jastrebarsko i Institutom Ruđer Bošković.

Sličan sadržaj

Back to top button