Jaska i okolicaVijesti

Novi slučaj zaraze u Jaski, u samoizolaciji još 19 ljudi

Razgovaramo telefonski sa Stipom Bučarom i Dragicom Prčić

U odnosu na podatke od jučer u Zagrebačkoj županiji oboljele su još 23 osobe, po 4 u Zaprešiću i Dugom Selu, 3 u Velikoj Gorici, po dvije u Ivanić Gradu, Vrbovcu i Rugvici, a po jedan novi slučaj je danas potvrđen u Jastrebarskom i Svetom Ivanu Zelina te općinama Brdovec, Luka, Križ i Brckovljani, dok su 4 osobe izliječene.

Kako u svom priopćenju navodi jaskanski Stožer civilne zaštite, današnji novi slučaj s područja našeg grada je djelatnik Glazbene škole Jastrebarsko, a stručne službe su u komunikaciji i s osobama i polaznicima Glazbene škole koje su bile u bliskom kontaktu s oboljelim zbog određivanja mjere samoizolacije.

Glazbena škola Jastrebarsko radi prema redovnom rasporedu te s obzirom da su poduzete sve mjere pozivaju se roditelji ostale djece polaznika Škole na smirenost te da postupaju prema uputama koje će dobivati od epidemiologa i ravnatelja Glazbene škole. Trenutno na području grada imamo ukupno 8 pozitivnih slučajeva i 39 osoba u samoizolaciji.

Od 23 novooboljele osobe u županiji, 12 su kontakti prethodno oboljelih, 2 slučaja su vezana za radna mjesta, dok je za 9 nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 63 osobe, a na području naše županije trenutno je aktivno 437 slučajeva.

Zbog pozitivnog djelatnika u samoizolaciji su učenici dva razreda u osnovnoj školi u Dugom Selu, a zbog pozitivnog učenika u samoizolaciji je i po jedan razred u osnovnim školama u Velikoj Gorici i Rugvici. Epidemiološke obrade su u tijeku.

Stipe Bučar: Vjerujemo da će naši sugrađani shvatiti ozbiljnost situacije

O korona situaciji u našem gradu za naš medij jutros je govorio Stipe Bučar, načelnik jaskanskog Stožera civilne zaštite:

 

Dragica Prčić: S nestrpljenjem očekujemo dolazak cjepiva protiv gripe

Telefonski smo u jučerašnjoj Središnjici razgovarali i s voditeljicom Doma zdravlja Jastrebarsko Dragicom Prčić na temu ovogodišnjeg cijepljenja protiv gripe.

 

Povezane vijesti

Back to top button