Jaska i okolica

Obavijest poljoprivrednicima o sakupljanju ambalažnog otpada

Sva poljoprivredna gospodarstva, pa tako i obiteljska poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava Ministarstva poljoprivrede, korisnici sredstava za zaštitu bilja, imaju obvezu ambalažni otpad nastao nakon upotrebe sredstava za zaštitu bilja, zbrinuti na zakonom propisan način.

 

Stoga će se idući tjedan, u ponedjeljak 28. rujna, od 8 do 10 sati, ambalaža prikupljati i u Jastrebarskom, u Poljoprivrednoj apoteci Agromarket ili poznatijoj kao Poljoprivredna stanica, u Zrinsko-Frankopanskoj ulici.

Prilikom vraćanja prazne ambalaže poljoprivrednici su dužni imati pravilno popunjen obrazac “Prateći list za otpad”, koji se može kupiti u Narodnim novinama, a potrebno je ponijeti i osobnu iskaznicu te OIB.

Prateći list je propisani obrazac kojeg popunjava posjednik ambalažnog otpada, a ovjerava ga ovlašteni sakupljač prilikom preuzimanja.

Ovjereni obrasci se čuvaju 5 godina, te na zahtjev inspektora pokazuju prilikom inspekcijskog nadzora kao dokaz da se otpadnom ambalažom sredstava za zaštitu bilja, gospodari na zakonom propisan način.

Slična tema:

Back to top button
Close