Jaska i okolicaVijesti

U Jastrebarskom obilježen Dan hitne medicinske službe | audio, foto, video

Središnje obilježavanje povodom 30. travnja, Nacionalnog dana hitne medicinske službe u Zagrebačkoj županiji, održano je jutros na glavnom gradskom trgu u Jastrebarskom, a tom su prilikom djelatnici županijskog Zavoda za hitnu medicinu demonstrirali zbrinjavanje pacijenta koji ima epileptički napadaj.

Voditeljica Hitne službe u Jastrebarskom, dr. Katarina Penić za jutrošnjeg obilježavanja za naš je medij rekla:

 

Dr. Katarina Penić najavljuje i skorašnje događanje u Jastrebarskom:

 

U ime grada domaćina, danas prijepodne je na Strossu bio zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar, a obilježavanju je u ime Zagrebačke županije prisustvovala pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb Ksenija Čuljak, te ravnatelji županijskog Doma zdravlja i Hitne službe Zagrebačke županije.

Nacionalni dan hitne medicinske službe prigodnim je dvosatnim aktivnostima jutros obilježen u svim gradovima Zagrebačke županije.

Podsjetimo, Hrvatski sabor je 2013. godine 30. travnja proglasio Nacionalnim danom hitne medicinske službe kako bi se naglasila važnost i specifičnost ove iznimno odgovorne i teške djelatnosti. Hrvatska se time pridružila nizu svjetskih zemalja koje nastoje senzibilizirati javnost o djelatnosti koja pruža svakodnevnu skrb građanima kad im je ugrožen život ili teško narušeno zdravlje.

Oznake
Close