Jaska i okolicaVijesti

Obnovljena Područna škola u Vukšin Šipku

Suradnjom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarskog i krašićke OŠ “Kardinal Alojzije Stepinac“, a na inicijativu roditelja, uređen je u potpunosti te informatički opremljen interijer 65 godina stare Područne škole u jaskanskom naselju Vukšin Šipak koju trenutno pohađa 16 učenika.

“Posebno me raduju ulaganja u male i ruralne sredine koja su poticaj da se na tim prostorima zadrži stanovništvo, a naročito djeca i mladi. Uređenje ove odgojno obrazovne ustanove garancija je i dodatan motiv mladima za stjecanje obrazovanja koje će kasnije, u budućnosti, pretočiti u vlastiti uspjeh, ali i u uspjeh svih nas”, poručila je prilikom obilaska novouređenih prostorija škole zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak, koja je pritom poželjela mališanima puno lijepih i ugodnih trenutaka provedenih u školi.

Naime, škola u Vukšin Šipku vapila je za obnovom. Tako je, prije par godina zamijenjena kompletna vanjska stolarija, a ove jeseni završeni su i radovi na kompletnom unutarnjem uređenju – tj. ulaz u školu, školska kuhinja, učionice, dograđen je logopedski kabinet, sanirani su i uređeni svi podovi te sanitarni čvor, a škola je i informatički opremljena.

Obilasku novouređene školske zgrade pridružio se gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel: “Briga ljudi daje rezultate, ako naravno postoji briga sustava. Tako je i ovdje u suradnji roditelja, Županije, Mjesnog odbora i Grada ispisana jedna lijepa priča na zadovoljstvo svih nas, a najviše na zadovoljstvo naših najmlađih zbog kojih sve ovo i činimo. Djeco, želim vam puno uspjeha u učenju i puno lijepih uspomena u ovoj kući koja je vaš drugi dom. Čuvajte ga!”, poručio je gradonačelnik Novosel.

Sličan sadržaj

Back to top button