Jaska i okolicaVijesti

Jaskanski Stožer donio sedam preporuka, jedan novi slučaj na našem području

U Hrvatskoj novi rekordan dan s 358 slučajeva

Tri nova slučaja u Ispostavi Velika Gorica, po dva nova slučaja u ispostavama Dugo Selo i Zaprešić te po jedan novi slučaj u ispostavama Ivanić-Grad i Jastrebarsko – rezime je današnje epidemiološke situacije na području Zagrebačke županije što je ukupno 9 novih potvrđenih sučajeva zaraze koronavirusom u protekla 24 h.

I danas ima novih izliječenih osoba i to 6 od čega su tri iz Samobora, dvije iz Dugog Sela te jedna s područja Ivanić-Grada. Na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 123 slučaja, do sada je od početka pandemije ukupno izliječeno 260 osoba, a 11 ih je preminulo.

Današnji novi slučaj koji je evidentiran u Ispostavi Jastrebarsko je s područja općine Klinča Sela.

*promjena u tablici u odnosu na podatke od jučer

Nove preporuke jaskanskog Stožera civilne zaštite

Kao što smo i najavljivali, danas je održana sjednica Stožera civilne zaštite Grada Jastrebarskog na kojoj su donesene nove preporuke o organizaciji i ponašanju građana s ciljem zaštite od širenja koronavirusa.

U nastavku prenosimo i citiramo obavijest Grada Jastrebarskog:

Uz izvješće i pregled svih dosadašnjih aktivnosti u borbi sa koronavirusom, Stožer civilne zaštite upoznat je trenutnom epidemiološkom situacijom na području Grada Jastrebarskog, a koja je prema riječima dr. Vranješa stabilna, za razliku od „komplicirane“  situacije na nacionalnom nivou. Naime, na području grada imamo ukupno 7 pozitivnih slučajeva te 6 osoba u samoizolaciji. Dr. Vranješ naglasio je i kako je izuzetno bitno da se sugrađani što više pridržavaju svih onih „starih“, ne tako davno donesenih mjera. S obzirom na situaciju koja se na nacionalnom nivou mijenja iz dana u dan, a s ciljem zadržavanja postojeće stabilne situacije na području našeg grada, Stožer civilne zaštite Grada Jastrebarskog donio je sljedeće preporuke:

  1. Obvezno nošenje zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima, uključujući i vjerske objekte, kao i na skupovima na otvorenim prostorima;
  2. Obvezno poštivanje i održavanje socijalne distance prema preporukama HZJZ;
  3. Trgovački centri, trgovine i ugostiteljski objekti, kao i sve uslužne djelatnosti kod ulaska u prostore dužni su osigurati dezinfekcijska sredstva;
  4. Pozivaju se organizatori javnih sportskih, kulturnih i drugih skupova, da iste odgode do daljnjega.
    U slučaju održavanja ograničiti broj sudionika do 50 osoba, sukladno uvjetima;
  5. Sva događanja i manifestacije obvezno prijaviti Policiji i Stožeru civilne zaštite Grada Jastrebarskog te zatražiti suglasnost za održavanje istih;
  6. Daje se preporuka građanima da bez prijeke potrebe ne putuju u susjedne države u kojima je nepovoljna epidemiološka situacija, obzirom na povećani rizik zaraze bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-COV-2
  7. Obavezno testiranje svih osoba koje se vraćaju s godišnjeg odmora iz visokorizičnih područja ili inozemstva, a rade u predškolskom, školskom, zdravstvenim ili javnom sektoru te sa rizičnim skupinama.

„Ovom prilikom, prije svega, želio bih zahvaliti svojim sugrađanima na dosadašnjem odgovornom ponašanju jer upravo je to rezultat stabilne situacije na području grada Jastrebarskog. No, poručujem sugrađanima, a kako bi i dalje zadržali kontrolu nad situacijom, da je potrebna još veća odgovornost i maksimalno poštivanje svih  preporuka i mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo uz obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima, kao i održanje socijalne distance. Svi zajedno trebamo se potruditi da čim prije prebrodimo ovu situaciju. Također, svima onima koji su zaraženi želim brzo ozdravljenje“, poručio je načelnik Stožera civilne zaštite Grada Jastrebarskog, Stipe Bučar, te napomenuo kako će Stožer, u suradnji s Gradom Jastrebarsko, sve bitne informacije pravovremeno podijeliti sa svojim sugrađanima.

Ovom prilikom, nova voditeljica Doma zdravlja Ispostave Jastrebarsko, ujedno i nova članica Stožera civilne zaštite Grada Jastrebarskog, Dragica Prčić, prisutne članove izvijestila je o načinu funkcioniranja jaskanske ambulante te o načinima kontaktiranja liječnika: direktno putem telefona ili maila pojedinog liječnika, putem dežurnog telefona 01/6599 062 ili direktnim dolaskom u Dom zdravlja uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Pozivaju se građani Grada Jastrebarskog da se sa svim eventualnim upitima obrate Stožeru civilne zaštite Grada Jastrebarskog na broj telefona 01/ 6281 110 ili na mail: stozer@jastrebarsko.hr

Preporuke preuzmite ovdje.

– objavili su iz Grada Jastrebarskog.

U Hrvatskoj novi rekordan dan s 358 slučajeva

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno rekordnih 358 novih slučajeva pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) 2.351. Među njima su 174 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 10 pacijenata. U protekla 24 sata testirano je 3.228 osoba.

Od 25. veljače 2020. kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj do danas je ukupno zabilježeno 8.888 osoba zaraženih koronavirusom, 6.362 osobe su se oporavila, a preminulo ih je 175.

Do danas je ukupno testirano 157.387 osoba, od toga 3.228 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 7.993 osoba.

Slična tema:

Back to top button