Jaska i okolicaVijesti

Održana sjednica jaskanskog Stožera, evo što je zaključeno

Stožer civilne zaštite Grada Jastrebarskog danas je održao sjednicu nakon koje je Grad Jastrebarsko na svojim web stranicama objavio sljedeće, citiramo:

Odgovornost mora biti na prvom mjestu!

Stožer civilne zaštite Grada Jastrebarskog, u srijedu 21. listopada 2020. godine, održao je Sjednicu na kojoj su, uz izvješća o epidemiološkoj situaciji na području grada Jastrebarskog, usvojene i nužne epidemiološke mjere, a Prijedlog Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Grada Jastrebarskog upućen je Stožeru civilne zaštite Zagrebačke županije radi predlaganja istih Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske.

Uz izvješće i pregled svih dosadašnjih aktivnosti u borbi sa koronavirusom, Stožer civilne zaštite upoznat je s trenutnom epidemiološkom situacijom na području Grada Jastrebarskog, koja je iz dana u dan promjenjiva, no prema riječima dr. Vranješa još uvijek je pod kontrolom. Trenutno na području grada imamo ukupno 32 pozitivna slučajeva te 65 osoba u samoizolaciji. Dr. Vranješ naglasio je i kako je izuzetno bitno da se sugrađani obavezno pridržavaju svih mjera i preporuka te da budu što odgovorniji u borbi protiv širenja koronavirusa jer jedino zajedničkim snagama možemo prebroditi nastalu situaciju.

Nadalje, na Sjednici su prisustvovale i ravnateljica Dječjeg vrtića Radost Jastrebarsko te v.d. ravnateljice Srednje škole Jastrebarsko, koje su iznijele način organizacije rada u navedenim ustanovama u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19 te izvijestile kako je situacija pod kontrolom. Stanje u Osnovnoj školi Ljubo Babić Jastrebarsko također je pod kontrolom, a izvješće je Načelniku Stožera podnijela ravnateljica škole ranije jutros, iz razloga nemogućnosti prisustvovanja Sjednici.

Na današnjoj sjednici je Stožer Civilne zaštite Grada Jastrebarskog donio i Prijedlog Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Grada Jastrebarskog. Navedeni Prijedlog Odluke dostavljen je Stožeru civilne zaštite Zagrebačke županije radi upućivanja iste Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske na donošenje.

Prijedlog Odluke možete preuzeti ovdje.

“Ovom prilikom zahvaljujem se svim svojim sugrađanima na dosadašnjem odgovornom ponašanju te ih pozivam da i nadalje to čine. U situaciji u kojoj se nalazimo potrebna je odgovornost svakoga od nas te maksimalno poštivanje svih preporuka i mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, nacionalnog i lokalnog stožera, uz obavezno nošenje zaštitnih maski, kao i održanje socijalne distance. Samo zajedničkim snagama možemo ovu situaciju što prije i što bezbolnije prebroditi. Svima onima koji su pozitivni želim brzo ozdravljenje”, poručio je načelnik Stožera civilne zaštite Grada Jastrebarskog, Stipe Bučar, te napomenuo kako će Stožer, u suradnji s Gradom Jastrebarsko, sve bitne informacije i dalje pravovremeno dijeliti sa svojim sugrađanima.

U slučaju potrebe, pozivaju se građani da kontaktiraju svog liječnika direktno putem telefona ili maila, isto tako mogu ostvariti kontakt putem dežurnog telefona 01/6599 062 ili direktnim dolaskom u Dom zdravlja uz pridržavanje epidemioloških mjera. Također, pozivaju se građani Grada Jastrebarskog da se sa svim eventualnim upitima obrate Stožeru civilne zaštite Grada Jastrebarskog na broj telefona 01/ 6281 110 ili na mail: stozer@jastrebarsko.hr

Slična tema:

Back to top button