Jaska i okolicaVijesti

Općinama Klinča Sela i Žumberak po 15 tisuća eura za Wi-Fi točke

Osim EK i Zagrebačka županija osigurala sredstva

Među 10 gradova i općina s područja Zagrebačke županije koji su dobili vaučere za Wi-Fi točke, nalaze se i općine Klinča Sela i Žumberak. Europska komisija objavila je, naime, rezultate drugog poziva na prijave za inicijativu WiFi4EU.

Između 3.400 gradova i općina iz svih zemalja članica EU, te stotinjak iz Hrvatske, odabrano je i 10 s područja Zagrebačke županije koji će dobiti vaučere pojedinačne vrijednosti od 15.000 eura za troškove ugradnje Wi-Fi pristupnih točaka na javnim mjestima, poput gradskih vijećnica, javnih knjižnica, muzeja, javnih parkova i trgova.

Osim općina Klinča Sela i Žumberak, vaučere su dobile i općine: Bistra, Brdovec, Dubrava, Križ i Pokupsko, te gradovi: Velika Gorica, Vrbovec i Ivanić Grad.

Osim Europske komisije i Zagrebačka županija osigurala je sredstva za sufinanciranje razvoja mreže WiFi pristupnih točaka na svom području.

Poziv vrijedan milijun kuna za tu namjenu bit će objavljen u srijedu, 22. svibnja, a na njega će se moći prijaviti sve jedinice lokalne samouprave s područja županije, koji su do prijave na javni poziv ugovorili nabavu opreme i instalaciju pristupnih točaka na javnim površinama. Maksimalna visina potpore po korisniku iznosit će 80 tisuća kuna.

Povezane vijesti

Back to top button