Jaska i okolicaVijesti

‘Potraga za blagom’ za osnovnoškolsku djecu u perivoju

Dječje gradsko vijeće grada Jastrebarsko organizira aktivnost pod nazivom “Potraga za blagom” koja će se održati ovog vikenda, u subotu, 13. ožujka u Perivoju dvorca Erdödy s početkom u 10 h.

Za sudjelovanje se potrebno prijaviti na mail Društva naša djeca Jastrebarsko prijava.dndjastrebarsko@gmail.com te u prijavi navesti ime i prezime sudionika i razred koji pohađa, a organizator osigurava i prigodne nagrade za sudionike i pobjednike.

Sve će se odvijati uz poštivanje protuepidemijskih mjera, a biti će organizirane dvije orijentacijske utrke, jedna za učenike od 1. do 4. razreda, a druga za one od 5.do 8. razreda.

Sudionici će se moći natjecati pojedinačno, u paru ili grupi od tri natjecatelja. Ukoliko skupina natjecatelja ima sudionike iz obje natjecateljske grupe, svrstava se u višu natjecateljsku kategoriju (prema najstarijem sudioniku).

Zadatak je:

  • prema dobivenom planu pronaći sve kontrolne točke
  • na kontrolnim točkama uzeti karticu s pitanjima
  • na pitanja pismeno odgovoriti (odgovori se upisuju na dobiveni obrazac)
  • nastaviti dalje na drugu kontrolnu točku
  • pri dolasku na CILJ, potrebno je predati sve kartice s pitanjima te upisane odgovore
  • boduje se brzina  i točnost

Natjecatelj ili skupina s najviše osvojenih bodova iz svake kategorije osvaja glavnu nagradu, a ostali sudionici simbolične nagrade za sudjelovanje.

Aktivnost će se odvijati u Perivoju dvorca Erdödy, a u slučaju lošeg vremena, sudionici će biti obaviješteni o eventualnoj promjeni – navode organizatori iz DND-a Jastrebarsko.

Sličan sadržaj

Back to top button