Jaska i okolicaVijesti

Povodom Dana Grada zasađena još jedna ‘Aleja prvašića’ | audio, foto

“Aleja prvašića” – projekt sadnje linijskog drvoreda – svojevrsnog spomenika budućim generacijama kojeg je u jesen 2016. iniciralo Društvo naša djeca Jastrebarsko i Grad, nastavljen je i ove godine. Nikolina Ribarić, predsjednica Društva naša djeca Jastrebarsko:

 

Naime, svi jaskanski prvi razredi svake godine sade stablo i na taj način ostavljaju jedinstveni trag o početku svog školovanja. Prva jaskanska “Aleja prvašića” zasađena je 11. studenog prije dvije godine kod Glazbene škole, druga lani na sam Dan grada Jastrebarskog u sklopu Sportskog centra u Domagoviću, a danas je niknula nova aleja prvašića u jaskanskoj ulici Kralja Tomislava nedaleko Doma zdravlja.

O važnosti tog projekta za školu više nam je rekla ravnateljica jaskanske osmoljetke Sanja Sertić:

 

Na današnjoj sadnji novog drvoreda s prvašićima su bili i gradski čelnici. Zamjenik gradonačelnika Domagoj Šlat tom je prilikom iznio više detalja o samom projektu:

 

Gradonačelnik Zvonimir Novosel najavio je da će Grad i dalje podržavati ovu akciju:

 

U ovogodišnju akciju uključila se tvrtka Kaufland Hrvatska koja je donirala sadnice stabala, a i njihovi djelatnici volontirali su prilikom sadnje, istaknuli su Vladimir Tomko – predsjednik uprave Kaufland Hrvatska i Marija Franić – voditeljica korporativnih komunikacija u tvrtki:

 

 

Sličan sadržaj

Back to top button