OstaloVijesti

Preminuo legendarni Zlatko Cico Kranjčar, bio je i počasni član NK Jaske

Danas je nakon kratke i teške bolesti u 65. godini života preminuo legendarni i proslavljeni hrvatski nogometaš i bivši izbornik Hrvatske Zlatko Cico Kranjčar.

Objava GNK Dinamo Zagreb:


In memoriam potpisuje naš novinar Zdenko Vuković Cena.

U nevjerici smo saznali tužnu vijest da je preminuo popularni hrvatski nogometaš Zlatko Cico Kranjčar. Bolno je odjeknula među svim sportašima i ljubitelja nogometa u cijeloj Lijepoj našoj, a posebno u našem gradu.

Zlatko Kranjčar rođen je 15. studenog 1956. u Zagrebu, bio je sjajan nogometaš zagrebačkog Dinama, nekoliko austrijskih klubova, reprezentacije Jugoslavije i Hrvatske. Za svoje igre i nogometno umijeće nagrađivan je brojnim pojedinačnim priznanjima, a osim u ulozi igrača, uspješan je bio i kao trener. Trenirao je preko 15 nogometnih klubova te nekoliko reperezentacija. Osim uspjeha s Hrvatskom nogometnom reprezentacijom, traga je ostavio kao izbornik Crne Gore i reprezentacije Irana do 23 godine.

Zbog svih tih nogometnih uspjeha Zlatko Kranjčar, kojeg su svi od milja zvali Cico, bio je omiljen gdje god da se pojavio. Naravno, tako je bilo i u našem gradu Jastrebarsko gdje je često dolazio. Prilikom tih posjeta saznao je mnoge zanimljivosti iz rada i djelovanja NK Jaske. Dana 10. ožujka 2005. nazočio je osnutku škole nogometa NK Jaske u prostorijama Glazbene škole u Jastrebarskom. Tom je prilikom podržao tu odluku i pohvalio ideju. Iste godine u studenom je bio gost na obilježavanju 80. obljetnice kluba. Tom je prilikom prigodni program održan u Domu kulture, a svečana večera u Hotelu Jaska.

2005. Cico prilikom govora na 80. obljetnici NK Jaske

 

2005. Cico daje intervju

 

2005. Cico s mlađim naraštajima NK Jaska

 

U razdoblju od 2004. do 2006. Kranjčar je bio hrvatski izbornik i tom je prilikom izrazio želju da u Jastrebarsko dovede hrvatsku nogometnu reprezentaciju kako bi odigrala prijateljsku utakmicu protiv Jaske. Tada sam imao čast biti u ekipi koja je predstavljala klub na pregovorima u prostorijama HNS-a. Nažalost, Kranjčarova i naša želja nije se ostvarila jer se nije mogao pronaći termin odigravanja utakmice zbog priprema i programa reprezentacije za SP u Njemačkoj 2006. Zbog svih svojih zasluga za promoviranjem NK Jaske, Zlatko Kranjčar Cico je 2005. godine izabran za počasnog član kluba.

Prošle godine u kolovozu je također posjetio NK Jasku i svoje jaskanske poznanike. Nitko tada nije mogao ni pomisliti da je to posljednji susret Cice i njemu dragog Jastrebarskog i NK Jaske.

Cico Kranjčar u Jaski 6. kolovoza 2020. g. / foto NK Jaska

 

Back to top button