192/193 infoVijesti

Pronađene veće količine cigareta na području Jastrebarskog

Na području Jastrebarskog, carinski i policijski službenici, uz pomoć službenog psa za detekciju duhana, pronašli su veće količine cigareta. Temeljem naloga Županijskog suda u Velikoj Gorici, obavljena je pretraga gospodarskog objekta, teretnog vozila i skladišnog prostora na području Grada Jastrebarskog zbog osnovane sumnje u nezakonito posjedovanje, prijevoz i trgovinu cigaretama, te je pronađeno ukupno 4 milijuna i 230 tisuća komada cigareta marke Regina Red Original i Regina Blue Original bez nadzornih markica Ministarstva financija RH.

Pronađena roba je privremeno oduzeta, a naknadnim obračunom trošarinskog duga, naplatiti će se i trošarina u ukupnom iznosu većem od 4,8 milijuna kuna. Također, radi osiguranja naplate naknadno utvrđenog trošarinskog duga, privremeno je oduzeto i teretno vozilo.

Za preprodaju 4,2 milijuna ilegalnih cigareta osumnjičena su dva 54-godišnja muškarca i jedan 67-godišnjak.

Sudac istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici odredio je mjeru opreza obveznog javljanja nadležnom tijelu 54-godišnjaku i 67-godišnjaku, a treće osumnjičenom 54-godišnjaku zabranjeno je i napuštanja boravišta, izvijestilo je Državno odvjetništvo koje će se na tu odluku žaliti. Za svu trojicu tužiteljstvo, naime, traži istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, a protiv treće osumnjičenika i zbog opasnosti od bijega.

Trojac se sumnjiči da je od početka 2021. pa do 11. ožujka, u Jastrebarskom, od nepoznate osobe kupio nešto više od 4,2 milijuna raznih vrsta cigareta bez zaštitnih markica Ministarstva financija radi daljnje preprodaje na ilegalnom tržištu.

Trojica osumnjičenih mogu se, kako rekosmo, odlukom velikogoričkog suda braniti sa slobode uz obvezu javljanja policiji, a jedan od njih neće smjeti napuštati boravište.

Foto
Carinska uprava
Back to top button