I7BORI

SDP-ovom Zvonimiru Novoselu novi mandat! | audio

Sa skoro 55% dobivenih glasova, Zvonimir Novosel pobijedio je na jučerašnjim izborima za gradonačelnika Jastrebarskog, a također i lista za Gradsko vijeće, čiji je on bio nositelj. Sa 45,7% glasova, lista SDP-a i partnera, dobila je, naime, 9 vijećničkih mjesta, odnosno natpolovičnu većinu u Gradskom vijeću.

 

HDZ-ov kandidat Tomislav Preprotić osvojio je 31,28% glasova, HSS-ov Filip Tončić – 6,16, a MOST-ov Roman Rodić – 5,02% glasova.

U Gradskom vijeću, koje ima 17 članova, SDP s HNS-om i HSU-om imat će i u novom mandatu, kao i do sada, većinu odnosno 9 vijećnika.

HDZ sa osvojenih 34,71% glasova, dobio je 6 mjesta u Gradskom vijeću, HSS koji je jučer dobio podršku 9,36% birača dobio je jedno vijećničko mjesto, baš kao i MOST koji je dobio 6,01% glasova.

[the_ad id=”9777″]

 

Zvonimir Novosel, dakle i dalje ostaje gradonačelnik Jastrebarskog, a njegovi dosadašnji zamjenici Stipe Bučar i Domagoj Šlat ostaju na tim dužnostima i u novom mandatu, u kojem SDP s partnerima, uz izvršnu ima i predstavničku vlast.

Svojim izborom, jaskanski su birači jučer rekli da ne žele promjene. Dalo se to naslutiti već tijekom dana, dok je glasanje još bilo u tijeku, dakle, prije objave rezultata.

 

Većina jučer anketiranih građana izrazila je želju da sve ostane kako je i sada:

 

Među brojnim jučer anketiranim građanima, samo nekoliko njih javno je htjelo govoriti o promjenama koje žele u gradu Jastrebarskom:

 

Promijenilo se nije, na čelu grada ostaje ista ekipa!

 

I zaključno, nekoliko poruka našim političarima od njihovih birača:

 


 

SUSJEDNE OPĆINE

Kovačić trijumfirao, Šiljak ostaje, a u Klinči i Krašiću drugi krug

 

Osim gradonačelnika Jastrebarskog Zvonimira Novosela, svoje funkcije zadržali su i načelnici Pisarovine i Žumberka.

HDZ-ov pisarovinski načelnik Tomo Kovačić jučer je trijumfalno pobijedio sa čak 73,59% dobivenih glasova, a HSS-ov Zdenko Šiljak ostaje na čelu općine Žumberak zahvaljujući jučer osvojenoj podršci od 57,32%.

Drugi izborni krug odvijat će se u općinama Klinča Sela i Krašić.

Dosadašnji HSS-ov načelnik općine Krašić – Josip Petković Fajnik dobio je 45,53% glasova i u drugi krug ide s nezavisnom Božicom Jurinić koja je jučer dobila 27,47% glasova.

I dosadašnji načelnik općine Klinča Sela, HDZ-ov Miljenko Vučković, koji je jučer dobio 46,46% glasova u drugom će se krugu boriti sa ženom. Njegova je protukandidatkinja Andrea Grdiša iz SDP-a, koja je osvojila 29,53% glasova.

Sličan sadržaj

Back to top button