Jaska i okolicaVijesti

Sutra u Jastrebarskom drugi krug masovnog cijepljenja i docjepljivanja

Sutra će u Jastrebarskom, kao i u ostalih 8 gradova na području Zagrebačke županije, biti održan drugi krug masovnog cijepljenja i docjepljivanja građana cjepivom Pfizera.

Ukupno je u Zagrebačkoj županiji na sutrašnje cijepljenje pozvano 7.698 pacijenata. Drugu dozu Pfizera dobit će 4.504 pacijenata (koji su procijepljeni u prvom krugu 20. ožujka), te 2.696 novih pacijenata koje su odredili liječnici obiteljske medicine i 498 osoba prijavljenih preko online platforme cijepise.zdravlje.hr.

U Jastrebarskom je, kao i prvi put, sutrašnje cijepljenje organizirano u sportskoj dvorani Srednje škole. Kako bi se proces cijepljenja odvijao prema planu i u skladu s epidemiološkim mjerama, mole se građani da na cijepljenje dolaze u točno dogovoreno vrijeme, koje su im javili liječnici obiteljske medicine.

Inače, epidemija koronavirusa se ne stišava. U našem gradu danas je 34 novooboljelih što je najviše u jednom danu od početka ovog mjeseca. Ukupno je u protekla 24 h u Zagrebačkoj županiji potvrđeno 358 novih slučajeva zaraze, a ima ih i u susjednim općinama i to 3 u Klinča Selu, 2 u Krašiću te jedan na području Pisarovine. U istom razdoblju ozdravilo je 12 osoba pa su trenutno u županiji aktivna 2.402 slučaja.

Da epidemija bukti u našem kraju potvrđuju i jučerašnji podaci kada je također bio velik broj novooboljelih na području županije i grada, a nove slučajeve zaraze bilježile su i sve susjedne općine osim Žumberka. U Jastrebarskom je od srijede do četvrtka potvrđeno 29 novih slučajeva, u Krašiću 7, u Pisarovini 4, a u Klinča Selu 3.

Sličan sadržaj

Back to top button