Jaska i okolicaVijesti

Uspjesi jaskanskih osnovnoškolaca i srednjoškolaca na natjecanjima

Ovih dana održavaju se županijska natjecanja učenika osnovnih i srednjih škola na kojima jaskanski đaci ostvaruju odlične rezultate.

Prošlog tjedna izvijestili smo da je gimnazijalka Iva Sejdić, nakon prvog mjesta na županijskom natjecanju iz filozofije, pozvana na državno natjecanje te da je na natjecanju iz logike Karlo Hlebić osvojio drugo mjesto, a Borna Manojlović treće. Njihov je mentor Borna Tadić.

Prenijeli smo i informaciju da su srednjoškolci Petra Berdik i Tin Fresl, uz mentorstvo školske knjižničarke Ines Grubić, sudjelovali na regionalnoj razini kviza znanja i kreativnosti Mreža čitanja te da se Petra plasirala na nacionalnu razinu kviza znanja.

Govorili smo i o uspjesima mladih tehničara jaskanske osnovne škole čiji učenici Ema Borošić i Krešimir Tomašević odlaze na državno natjecanje. Paula Klanjčić osvojila je 2., a Karlo Lisec treće mjesto. Njihovi su mentori Vesna Turk i Ivan Sirovica.

Sada prenosimo informaciju o novim uspjesima naših đaka. Srednjoškolke Petra Ikić i Dalia Belan dijele prvo mjesto na županijskom natjecanju iz kemije u kategoriji prvih razreda, a u kategoriji drugih razreda prvo mjesto je osvojio Andrija Klepić. Lara Krištić u kategoriji četvrtih razreda bila je šesta. Mentorica ovih uspješnih kemičara je Ana Magovac.

Dobre uspjehe jaskanski su đaci ostvarili i na županijskom natjecanju iz povijesti koje je održano u našoj osnovnoj školi, a na kojem su naši učenici osvojili dva treća mjesta. U kategoriji osmih razreda treće mjesto osvojio je Dominik Sirovica, čiji je mentor Karmen Štambuk, a u srednjoškolskoj kategoriji kod drugih razreda treće mjesto osvojio je Franko Sarić čiji je mentor Goran Vreš.

S istim mentorom dobar plasman, odnosno 4. mjesto u kategoriji trećih razreda, osvojio je i Mihael Pleše iz Srednje škole Jastrebarsko. A učenica te škole Lorena Ivančić na Županijskom natjecanju iz hrvatskoga jezika u kategoriji 3. razreda osvojila je prvo mjesto, dok je Petra Berdik iz 2. razreda bila druga. Njihova je mentorica Antonija Vlahović.

Imat ćemo svoje predstavnike i na državnom LiDraNu. S intervjuom “Ljubav satkana svilenim nitima” na državni LiDraNo ide Dominik Gugec, a s pjesmom “Život” Tena Fresl, oboje učenici osmog razreda jaskanske škole, čije su mentorice Darinka Dimnjaković i Maja Vlašić.

Na Državnu smotru LiDraNo sa svojom pjesmom ide i jaskanski srednjoškolac Tin Fresl, učenik trećeg gimnazijskog razreda. Njegova je mentorica Barbara Baždarić.

Povezane vijesti

Back to top button