Jaska i okolicaVijesti

Uspješna Noć muzeja u Jastrebarskom | audio, foto, video

Uspješna i raznovrsna bila je ovogodišnja Noć muzeja u Jastrebarskom. Središnji događaj bilo je otvorenje izložbe pod nazivom “Jaskanski susreti”, na kojoj su izložene slike i skulpture 34-ero autora, a koje povezuje činjenica da su svi oni članovi i prijatelji ogranaka Matice hrvatske iz Jastrebarskog, Samobora, Svete Nedelje i Zaprešića.

Izložba je nastala suradnjom Matice i Gradskog muzeja i galerije Jastrebarsko koji djeluju u sklopu Centra za kulturu čija je ravnateljica Nikolina Ribarić:

 

Glavna tema ovogodišnje Noći muzeja bila je Velike obljetnice muzeja, pa je za svečanog otvorenja voditeljica Gradskog muzeja i galerije Jelena Škrabe podsjetila da je jaskanski muzej pola stoljeća djelatnosti već proslavio, a ove godine slavi 55. rođendan. O izložbi “Jaskanski susreti” Škrabe je rekla:

 

Na ovoj izložbi posebno se ističe skupina od devet slika kojom su autori iz Svete Nedelje izveli svojevrsne varijacije na temu, istražujući apstraktni ekspresionizam. Uz umjetnike iz Svete Nedelje, Zaprešića i Samobora, domaće jaskanske snage na izložbi predstavljaju Josip Falica, Dragutin Ciban i Nikola Novosel.

Osim izložbe, Noć muzeja protekla je i u razgledavanju muzejske zbirke uz stručno vodstvo Zvjezdane Domladovac, koncert su održali učenici Glazbene škole Jastrebarsko, nastupilo je Gradsko pjevačko društvo Javor pod ravnanjem profesorice Elizabete Skobe, a izložbu i Noć muzeja svečano je otvorio jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel. Sve u svemu, bilo je dinamično, raznoliko i dobro posjećeno, pa se može reći da je i ovogodišnja Noć muzeja u našem gradu bila uspješna. Autorica i ovogodišnjeg programa Noći muzeja je Jelena Škrabe:

 

 


FOTO
Radio JaskaGradski muzej i galerija Jastrebarsko

Slična tema:

Back to top button