192/193 infoVijesti

Voditelj odjela u PU Zagrebačkoj na benzinskoj u Jastrebarskom primio mito, udaljen je iz službe

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjim policijskim službenikom i 61-godišnjakom zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita.

Naime, kako navodi USKOK, provedenim krim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 16. ožujka ove godine na benzinskoj postaji u Jastrebarskom, 61-godišnji zaposlenik obrta za prijevoz, prema prethodnom dogovoru, dao 55-godišnjem policijskom službeniku tisuću kuna kao novčanu nagradu da lažno prikaže obujam poslova i tako obrtu za prijevoz omogući punu isplatu ugovorene naknade za izvođenje radova, tj. premještanja vozila, koji je 61-godišnji osumnjičeni obavio ranije istog dana za potrebe Ministarstva unutarnjih poslova u objektu Policijske uprave zagrebačke na području Jastrebarskog.

Nakon toga je 55-godišnji policijski službenik, inače voditelj Odjela prometne i policijske tehnike Policijske uprave zagrebačke, u službenom izvješću lažno prikazao da je premješteno više vozila nego što je to stvarno učinjeno. Za to je plaćen ugovoreni novčani iznos trgovačkom društvu iz Zagreba koje je potom obrtu za koji radi drugoosumnjičeni isplatio dogovoreni iznos.

Poslije dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Ujedno, rješenjem načelnika Policijske uprave zagrebačke policijski službenik je udaljen iz službe zbog sumnje u počinjenje teže povrede službene dužnosti te će se protiv njega u zakonskom roku podnijeti zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka nadležnom Disciplinskom sudu u Zagrebu. – objavili su detalje ovog kaznenog djela primanja i davanja mita USKOK i PU Zagrebačka.

Back to top button