Jaska i okolicaVijesti

Zagrebačka županija objavila tko i kako može do e-Propusnica

Od danas je počelo izdavanje e-Propusnica koje, kao što je poznato, stanovnici Zagrebačke županije ne trebaju za kretanje unutar Zagrebačke županije i Zagreba.

Međutim, ukoliko trebate putovati izvan Županije i Zagreba za to će trebati e-Propusnicu, a detalje je danas objavila Zagrebačka županija.

Digitalne e-Propusnice u potpunosti zamjenjuju fizičke propusnice, a građanima ih izdaju stožeri civilne zaštite županije prema mjestu prebivališta ili boravišta, a u nekim opravdanim razlozima i Ravnateljstvo civilne zaštite.

Za naše sugrađane i sve stanovnika Zagrebačke županije, dakle, e-Propusnice izdaje Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije od danas i to isključivo za:

  1. pružanje medicinske skrbi i
  2. putovanje na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće.

Ukoliko trebate e-Propusnicu iz navedenih dva razloga, Stožeru civilne zaštite Zagrebačke županije zahtjev podnosite na sljedeći način:

  1. u internetskom pregledniku upišite adresu https://epropusnice.gov.hr
  2. odaberite listu vjerodajnica, kao i prilikom svakog drugog pristupa sustavu
  3. potvrdite svoje podatke
  4. ulaskom u korisničko sučelje, izaberite jednu od opcija: zahtjev za propusnicom, pregled propusnica ili pregled zahtjeva
  5. ukoliko želite predati zahtjev za izdavanjem propusnice, ispunite tražene podatke te potvrdite zahtjev
  6. nakon odobrenja, vaša e-Propusnica bit će vidljiva u pdf formatu.

Podaci o izdanim e-Propusnicama će s vremenskim odmakom od najviše 1 sat (tj. u skoro realnom vremenu) biti dostupne u MUP-u radi provjera na terenu.

U slučaju da pojedini građani nemaju pristup sustavu za izdavanje e-propusnica, za izdavanje propusnica iz gore navedena dva razloga Stožeru civilne zaštite Zagrebačke županije možete se obratiti na e-mail adresu: propusnice@zagrebacka-zupanija.hr.

Dodajmo kako se zahtjev za e-Propusnicu ne može podnijeti telefonski.

Također, iz Grada Jastrebarskog javljaju kako građani koji nemaju pristup internetu, a mjesto prebivališta im je na području Grada Jastrebarskog, zahtjev mogu uz prethodnu najavu na 01 6281 110 i uz poštivanje svih epidemioloških uvjeta, osobno predati na adresi Strossmayerov trg 13, Jastrebarsko.

Kontakt točke za sva pitanja vezana uz e-Propusnice:

 

Odluka o zabrani napuštanja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta dostupna je ovdje.

Popis kontakata iz svih županija i Zagreba za izdavanje propusnica dostupan je ovdje.

Potvrda poslodavca dostupna je ovdje.

Uputa za primjenu odluke dostupna je ovdje.

Sličan sadržaj

Back to top button