Jaska i okolicaVijesti

33. Festival pjevača amatera Sveta Jana | audio, foto

Tradicionalni Festival pjevača amatera Sveta Jana protekle je nedjelje održan po 33. put. Ovogodišnji, kao i svi dosadašnji, održan je u organizaciji KUD-a Sveta Jana, a nastupilo je 10-tak mladih izvođača iz raznih dijelova Hrvatske, bez dosadašnjeg profesionalnog iskustva, ali s puno talenta i velikih glasovnih mogućnosti.

 

Svetojanski festival održan je pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije i grada Jastrebarskog, čija je zamjenica gradonačelnika Nikolina Ribarić svojim dolaskom došla dati podršku ovom popularnom glazbenom događanju.

 

Tradicionalni Svetojanski festival ima i svoje tradicionalne posjetitelje i podupiratelje:

 

Zbog tradicije, nostalgije i sjećanja na godine pune zanosa i entuzijazma, kad se Festival pjevača amatera tek počeo održavati, Slavica Pintur, koja je prije četvrt stoljeća u Svetu Janu dolazila s kćerkicom, u nedjelju je dovela unuka:

 

Šimun će sigurno biti jedan od sudionika nekih budućih Svetojanskih festivala, a na ovogodišnjem je najviše nagrada dobila Nina Žalac, koja je i po mišljenju publike i stručnog žirija s pjesmom ‘Ja sam ti jedini drug’, osvojila drugo mjesto, a pripala joj je i nagrada kao najmlađoj izvođačici.

Po izboru publike, treće mjesto osvojili su domaći glazbenici Šaka tamburaša s pjesmom ‘Kada lišće bude žuto’, a najviše glasova publike dobili su također domaći tamburaši Mlade nade, izvodeći pjesmu ‘Od dvora do dvora’:

 

Stručni ocjenjivački sud kojim je predsjedavala profesorica Iva Barač, ravnateljica Glazbene škole Jastrebarsko, treće je mjesto dodijelio Ljubici Nikolić za pjesmu ‘Malo mi za sriću treba’, a pobjednicom ovogodišnjeg Festivala proglašena je mlada Ogulinka Karla Ana Sabljak, koja je izvela pjesmu ‘Utjeha’.

 

Osim s izvođačima i posjetiteljima, naš novinar Zdenko Vuković Cena, prošle je nedjelje razgovarao i s Nikolom Ivčecom, za kojega se doista može reći da je “spiritus movens” svetojanskog Festivala pjevača amatera.


Sličan sadržaj

Back to top button