192/193 infoVijesti

70 godina postojanja i uspješnog djelovanja DVD-a Plešivica

Dobrovoljno vatrogasno društvo Plešivica, koje je službeno osnovano 10. lipnja 1951. godine, prošloga je vikenda obilježilo 70. obljetnicu od osnivanja društva.

Nakon budnice, polaganja vijenaca na mjesnom groblju, i mise kod kapelice u Prilipju, svoj 70. rođendan plešivički su vatrogasci obilježili i svečanom sjednicom skupštine DVD-a, te svečanim postrojavanjem kod vatrogasnog doma.

U nadležnosti članova DVD-a Plešivica (koji, uz nesebično spašavanje ljudi i imovine, redovito nastupaju na vatrogasnim natjecanjima, te kontinuirano rade na svom osposobljavanju i usavršavanju), više je od tisuću stanovnika i skoro 500 zgrada, a više od pola stoljeća u društvu djeluje i puhački orkestar koji redovito nastupa na svim značajnijim manifestacijama.

Svečanosti su nazočili brojni gosti i uzvanici kojima su se obratili: predsjednik DVD-a Plešivica Denis Režek i tajnik Marijan Mulig koji je govorio o povijesti društva, jer upravo je takva proslava prigoda za osvrt na protekle godine rada, ali i dodjelu priznanja i nagrada zaslužnim pojedincima iz društva.

70.-tu obljetnicu članovima DVD-a Plešivica čestitala je zamjenica gradonačelnika Nikolina Ribarić te im zahvalila na nesebičnom davanju, radu i pomoći lokalnoj zajednici te najavila i nabavu novog navalnog vozila, što je u svom govoru potvrdio i predsjednik Vatrogasne zajednice Jastrebarsko Željko Popović. Vatrogasce Plešivice pozdravio je i zaželio uspješan rad i predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek.

Foto
Nikolina Ribarić

Sličan sadržaj

Back to top button