192/193 infoVijesti

Izgorio objekt u Vlaškovcu, požar nastao nesmotrenim spaljivanjem korova

Kao što je poznato, od početka prošlog tjedna na području grada Jastrebarskog na snazi je odluka o zabrani spaljivanja korova, no da se svi te odluke ne pridržavaju govori informacija da je u subotu predvečer u Vlaškovcu izgorio objekt zahvaljujući upravo nesmotrenom spaljivanju korova na otvorenom prostoru, a koji se proširio na staru napuštenu kuću.

Vatrogasci i policija dojavu o požaru primili su u subotu oko 17 sati i odmah je na intervenciju izašla nadležna primarna vatrogasna postrojba DVD-a Plešivice s tri vatrogasna vozila i 15 vatrogasaca. Prilikom dolaska na mjesto intervencije vatrogasci su zatekli požar stare napuštene kuće u razbuktaloj fazi, u kojoj srećom nema stanara.

Požar je ugašen za nepunih sat vremena, a do njega je došlo zbog neodgovornog ponašanja i nesmotrenog spaljivanja korova, odnosno suhe trave i niskog raslinja na polju u mjestu Vlaškovec, koji se proširio i zahvatio  napuštenu kamenu kuću. Srećom, ovog puta nije bilo unesrećenih osoba, a materijalna šteta biti će poznata nakon policijskog očevida.

U gradskoj Vatrogasnoj zajednici ističu da je za vatrogasce to bila još jedna nepotrebna intervencija prilikom koje, nadaju se, nitko nije zaražen koronavirusom, a trošak izlaska na intervenciju iznosi 4.530 kuna.

Osim u Vlaškovcu, u subotu poslijepodne gorjelo je i u mjestu Tupčina. Riječ je također o požaru suhe trave i niskog raslinja kojeg su ugasili pripadnici DVD-a Oštrc i Kostanjevac. Ni prilikom ovog požara nije bilo ozlijeđenih osoba a nije nastala ni materijalna šteta.

Slična tema:

Back to top button