SportVijesti

Antonio Kamenjašević brončani na seniorskom Europskom Prvenstvu!

Antonio Kamenjašević iz susjednih Klinča Sela, hrvač zagrebačkog kluba Herkul i član hrvatske hrvačke reprezentacije osvojio je brončanu medalju u hrvanju Grčko-rimskim načinom u kategoriji do 77 kg!

Na putu do europske bronce u poljskoj Varšavi, Antonio je u kvalifikacijskoj borbi pobijedio grka Prevolarakisa, u osmini finala gubi od Mađara (kasnijeg prvaka) Lorincza, a zatim u repasažu pobjeđuje Rumunja Cojocaria te Bjelorusa Berdyieua. U trećoj borbi dana, onoj za brončano odličje, Kamenjašević je savladao Nijemca Widmayera rezultatom 5:1 te se popeo na pobjedničko postolje kao brončani.

Antonio je do sada osvajao svjetske i europske medalje u mlađim uzrastima, 2014. srebro na Svjetskom Prvenstvu za kadete, 2016. srebro na Svjetskom Prvenstvu za mlađe seniore U23, te 2017. također srebro na Prvenstvu Europe za mlađe seniore U23.

Reprezentaciju su u Poljskoj vodili treneri Nikola Starčević i Igor Petrenka, a za zdravlje se brinuo fizioterapeut Luka Sabljić. Uz Kamenjaševića, još su nastupili Alen Fodor, Filip Šačić, Vjekoslav Luburić i Marko Koščević.

Od osamostaljenja Hrvatske, ovo je osma hrvačka medalja na seniorskim europskim prvenstvima i zanimljivo svih osam su bronce. Evo što je u subotu odmah nakon osvajanja svoje prve velike medalje u seniorskom hrvanju rekao 24-godišnji Antonio Kamenjašević.

Snimka borbe za treće mjesto.

Povezane vijesti

Back to top button