SportVijesti

Hrvač Marko Budinšćak na prijemu u Gradu, borit će se za plasman na Olimpijske igre

Na poziv gradonačelnika Zvonimira Novosela u srijedu je u gradskoj vijećnici održan prijem za Marka Budinšćaka – viceprvaka u hrvanju grčko-rimskim stilom u kategoriji do 130 kg i njegovog trenera – Damira Miljkovića.

Zbog mjere izolacije, koja je određena gradonačelniku, ovog uspješnog jaskanskog i svetojanskog sportaša i njegovog kondicijskog trenera, ugostili su zamjenici gradonačelnika: Stipe Bučar i Domagoj Šlat, koji je ujedno i predsjednik Sportske zajednice grada Jastrebarskog.

Marko Budinšćak, temeljem ostvarenog rezultata na Prvenstvu Hrvatske, a riječ je (podsjetimo) o osvojenom drugom mjestu na prvenstvu Hrvatske u hrvanju grčko-rimskim stilom za uzrast kadeta i seniora do 130 kilograma, pozvan je na kvalifikacijski turnir za plasman na Olimpijske igre u Tokiju, koji će se, za otprilike mjesec dana, održati u Bugarskoj.

 

Za prijema u Gradu Marko je govorio o svom sportskom putu i uspjesima koje je ostvario natječući se u različitim borilačkim sportovima, a nama je otkrio zašto je odabrao upravo hrvanje?

 

Hrvanje bi, zahvaljujući Marku, trebalo u našem gradu postati popularnije, jer je prošle godine osnovan i Hrvački klub Jaska:

 

Dok naš klub ne počne djelovati onako kako treba, Marko trenira u Hrvačkom klubu Lika, a uspjeh je postigao zahvaljujući i samostalnim kondicijskim pripremama, u kojima mu povremeno pomaže trener i prijatelj – Damir Miljković.

 

A što Miljković očekuje od kvalifikacija za plasman na Olimpijadu?

 

U ime gradonačelnika Novosela, Marku i njegovom treneru, čestitali su i njihov trud pohvalili, domaćini ovo tjednog prijema – zamjenici gradonačelnika Bučar i Šlat, koji su istaknuli da će ih Grad Jastrebarsko i Sportska zajednica podržati na sportskom putu te pomoći aktiviranju Hrvačkog kluba u našem gradu. Evo što je rekao Domagoj Šlat:

 

A gdje bi hrvači mogli trenirati? Treba li za novi klub i novi prostor?

 

Povezane vijesti

Back to top button