Jaska i okolicaVijesti

Blagdan svetog Josipa osobito se štuje u Črnilovcu

Današnji blagdan svetog Josipa u jaskanskoj se župi osobito štuje u Črnilovcu gdje je 1992. godine u čast Majci Božjoj i svetom Josipu, kod bunara sagrađena i ograđena kapelica. Kip svetog Josipa darovale su časne sestre Milosrdnice iz Zagreba, a kapelica je blagoslovljena 11. listopada 1992.

Povodom Svetog Josipa, ove će nedjelje, 21. ožujka, u Črnilovcu biti održano tradicionalno proštenje s misom koja će početi u 11 sati, a zbog čega u pastoralnom centru jaskanske župe svetog Nikole u nedjelju neće biti svete mise u 11 sati.

Jaskanska župa najavljuje i hodočašće Jastrebarskog dekanata u Nacionalno svetište sv. Josipa u Karlovac, koje će biti iduće srijede 24. ožujka. Zbog trenutne epidemiološke situacije odlazak neće biti organiziran autobusom, već osobnim automobilima.

Inače, Svetom je Josipu u našem kraju, osim kapelice u Črnilovcu, posvećena i kapela svetog Josipa radnika i zaštitnika Domovine u Brebrovcu (u župi Slavetić), koju je 3. svibnja 1997. blagoslovio kardinal Franjo Kuharić, te župa svetog Josipa Radnika Klinča Sela – Zdenčina. Župna crkva svetog Josipa Radnika jedna je od prvih hrvatskih crkava izgrađenih nakon drugog svjetskog rata.

Povezane vijesti

Back to top button