Jaska i okolicaVijesti

Blagoslovljena zastava Udruge umirovljenika Jastrebarsko

Za svete mise u župnoj crkvi svetog Nikole biskupa u Jastrebarskom, pater Velimir Tomašković blagoslovio je zastavu Udruge umirovljenika.

Članice Udruge umirovljenika Jastrebarsko, tim su povodom na misu došle u narodnim nošnjama, te pjesmom popratile misno slavlje uz pratnju časne sestre Paule Puzjak na harmoniji. Novi stijeg Udruge umirovljenika blagoslov je čekao u rukama stjegonoše Josipa Rešetića, a na blagoslovu su zastavu držali kumovi: zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar i Jelena Režek.

Blagoslovljena zastava potom je i službeno predstavljena u prostorijama Udruge, na svečanosti koja je okupila veliki broj članova. O zastavi je govorio predsjednik Udruge umirovljenika Vlado Bučar koji je posebno zahvalio Katici Bohaček i njezinoj kćerki Brankici, koje su uložile puno truda u njezinoj izradi. “Od davnina, ljudi su se okupljali oko svoje zastave, koju danas imaju i brojne udruge i organizacije. Ova će zastava krasiti prostorije Udruge i njome će se ponositi i oni koji dolaze poslije nas”, naglasio je Vlado Bučar i zahvalio gradskom vodstvu i gradonačelniku Zvonimiru Novoselu, koji su omogućili jaskanskim umirovljenicima vlastiti prostor, koji koriste već godinu dana. Bučar je istaknuo i kako je samo ove godine Udruzi pristupilo stotinjak novih članova.

Prisutne je pozdravio i čestitao im na novoj zastavi gradonačelnik Zvonimir Novosel, koji je naglasio da mu je drago da su za kuma zastave odabrali njegovog zamjenika Stipu Bučara, koji je više od dvije godine radio na spajanju jaskanskih udruga umirovljenika i njihovom zajedništvu. Na kraju su umirovljenicima obratio i kum zastave, zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar, te im zahvalio što su mu ukazali tu čast. “Bio sam već i kum na vjenčanu, krstitkama, pa čak i nekim prostorima, ali ovo mi je prvi puta da sam kum jedne zastave, što mi je osobita čast”, naglasio je Stipe Bučar.

Foto
Grad Jastrebarsko

Sličan sadržaj

Back to top button