OstaloVijesti

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Donosimo razgovor s Davorinom Kopićem

Sutra, na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, u Jastrebarskom će biti služena sveta misa za sve poginule i nestale hrvatske branitelje i civile.

Misa u crkvi sv. Nikole biskupa počinje sutra u 18 sati, a prije mise, od 17:30 h, biti će održana i kratka molitva kod Spomen obilježja nevinoj patnji hrvatskih žrtava svih ratova. Kod Spomen obilježja biti će postavljeni lampioni, koje će moću upaliti svi koji to žele.

Grad Jastrebarsko, koji organizira sutrašnje odavanje počasti žrtvama Vukovara i Škabrnje kod Spomen obilježja, pozvao je građane na poštivanje epidemioloških mjera i održavanje propisanoga razmaka.

Ovih dana kada odajemo zahvalu i vječni pijetet svim žrtvama koje su svoje živote položile na oltar Domovine, povodom Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, objavljujemo razgovor s našim sugrađaninom Davorinom Kopićem.

U razgovoru sa Zdenkom Vukovićem Cenom, uz ostalo, iznosi i detalje ratnog sukoba u Jamnici u jesen 91., govori o odlasku JNA iz Jastrebarskog, Danu grada, Oluji, Vukovaru…, prisjeća se naših stradalih branitelja, svog sudjelovanja u domovinskom ratu i s ponosom govori o svom domoljublju.

Sličan sadržaj

Back to top button