Jaska i okolicaVijesti

Krašić za Vukovar | foto

I u Krašiću je sinoć obilježen Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje te 112. rođendan časne sestre Žarke Julijane Ivasić.

Vjernici su se okupili u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Krašiću u kojoj je prvo uslijedila sveta krunica i litanije Blažene Djevice Marije, nakon toga su se uputili na središnji krašićki Trg gdje je održana molitva i zajedničko paljenje svijeća za sve žrtve. Molitvu i svečanu svetu misu predvodio je vlč. Ivan Vučak u koncelebraciji s domaćim sinom župe preč. Stjepanom Penić.

Vlč. Vučak pozdravio je prisutne časne sestre Družbe sestara sv. Vinka Paulskog, hodočasnike i domaće župljane, a u svojoj homiliji posebno je stavio naglasak na citat najsvjetlijeg lika crkve u Hrvata bl. Alojzija Stepinca: “Ili smo katolici ili nismo. Ako jesmo tada se naša vjera mora očitovati na svim područjima našega života.”

Ne možemo biti katolici u crkvi, a na ulici živjeti po instinktu osobnog raspoloženja. Tim citatom vodio se i živio ne samo bl. Alojzije Stepinac, nego i č.s. Žarka Julijana Ivasić, ali i svi oni muškarci koji su svojevoljno, odlučno i hrabro stavili pušku na leđa i krenuli u nepoznato. Nisu bili sebični niti mislili na sebe niti u jednom trenutku nego su išli u borbu za svoju vjeru, svoju domovinu i svoj hrvatski narod. Nakon svete mise uslijedio je prigodni koncert ansambla “Projekt Lazaraus”.

Sličan sadržaj

Back to top button