‘Dani vina u podrumima’ pokazali se kao pogodak | audio, foto
Novi koncept Dana vina, nastao zbog epidemiološke situacije, pozdravili i vinari i posjetitelji

Proteklog vikenda jaskanski kraj bio je u znaku manifestacije ‘Dani vina u podrumima’ koja je u dvorištima vinara održana kao alternativa Danima vina (u šatoru), a koji zbog epidemiološke situacije ni ove godine nisu održani u tradicionalnom obliku.
U tri dana brojni posjetitelji podruma vinara degustirali su vina i pjenušce, sve uz dobru gastro ponudu i zabavni program.
Sudjelovalo je ukupno devetero vinara: Agro Damir Drago Režek, Vinarija Jagunić, Restoran Kuna, Gospodarstvo Kurtalj (kod kojeg je održana i nedavna Diplomatska berba), zatim Vinarija Dobra berba, Gospodarstvo Sirovica, OPG Ivan Ivančić, Vinarija Griffin Ivančić i u centru Jastrebarskog Kuća dobrog vina TOMAC & BAJDA.
‘Dane vina u podrumima’ u subotu je posjetio i naš Filip Popović, a nije ih propustio ni jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel.
Važna je i edukacija o vinima, a upravo zato održana je Master class radionica Vjeke Stojišića „Tko je pjenušav, a tko narančast”.
Manifestacija ‘Dani vina u podrumima’ ponudila je posjetiteljima doživljaj za pamćenje, a uz degustacije vina bilo je i puno glazbe…
… kao i gastronomske ponude, od domaće tradicionalne plešivičke pa i do one nešto malo drugačije.
A što o ovogodišnjem konceptu Dana vina kaže jedan od devetero domaćina?
Recimo još da je ta dobra priča održana u organizaciji jaskanske Turističke zajednice uz potporu Grada Jastrebarskog.