Jaska i okolicaVijesti

‘Dani vina u podrumima’ pokazali se kao pogodak | audio, foto

Novi koncept Dana vina, nastao zbog epidemiološke situacije, pozdravili i vinari i posjetitelji

Proteklog vikenda jaskanski kraj bio je u znaku manifestacije ‘Dani vina u podrumima’ koja je u dvorištima vinara održana kao alternativa Danima vina (u šatoru), a koji zbog epidemiološke situacije ni ove godine nisu održani u tradicionalnom obliku.

U tri dana brojni posjetitelji podruma vinara degustirali su vina i pjenušce, sve uz dobru gastro ponudu i zabavni program.

Sličan sadržaj

Sudjelovalo je ukupno devetero vinara: Agro Damir Drago Režek, Vinarija Jagunić, Restoran Kuna, Gospodarstvo Kurtalj (kod kojeg je održana i nedavna Diplomatska berba), zatim Vinarija Dobra berba, Gospodarstvo Sirovica, OPG Ivan Ivančić, Vinarija Griffin Ivančić i u centru Jastrebarskog Kuća dobrog vina TOMAC & BAJDA.

‘Dane vina u podrumima’ u subotu je posjetio i naš Filip Popović, a nije ih propustio ni jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel.

 

 

Važna je i edukacija o vinima, a upravo zato održana je Master class radionica Vjeke Stojišića „Tko je pjenušav, a tko narančast”.

 

Manifestacija ‘Dani vina u podrumima’ ponudila je posjetiteljima doživljaj za pamćenje, a uz degustacije vina bilo je i puno glazbe…

 

 

… kao i gastronomske ponude, od domaće tradicionalne plešivičke pa i do one nešto malo drugačije.

 

 

A što o ovogodišnjem konceptu Dana vina kaže jedan od devetero domaćina?

 

Recimo još da je ta dobra priča održana u organizaciji jaskanske Turističke zajednice uz potporu Grada Jastrebarskog.

Foto
Radio JaskaTZGJGrad Jastrebarsko

Sličan sadržaj

Back to top button