Jaska i okolicaVijesti

Do kraja godine u Klinča Selima nova sportska dvorana vrijedna preko 20 milijuna kuna

Župan Stjepan Kožić obišao je radove na izgradnji 21,5 milijuna kuna vrijedne nove sportske dvorane u Klinča Selima koju u cijelosti financira Zagrebačka Županija. Tako će nova osnovna škola u Klinča Selima sagrađena 2016. godine u kojoj se nastava odvija u jednoj smjeni, do kraja ove godine dobiti i modernu dvoranu s borilištem dimenzija 20×40 m te gledalištem s 300 fiksnih sjedećih mjesta.

“Ova sportska dvorana dio je financijskog paketa vrijednog 140 milijuna kuna, koji je namijenjen obrazovanju. Paralelno gradimo i dvoranu u Bedenici, školu u Luki, dograđujemo dvoranu i školu u Pušći, a vrlo brzo će se otvoriti i radovi na izgradnji Osnovne škole Strmec, kao i dvorane u Graberju Ivanečkom”, istaknuo je prilikom posjeta Klinča Selu župan Kožić.

“Ni jedna županija u Hrvatskoj ne ulaže toliko sredstava u poboljšanje kvalitete obrazovanja kao što to čini naša Zagrebačka”, naglasio je Kožić dodavši da je oko 62 milijuna kuna uloženo u energetske obnove, a od čega je 27 milijuna kuna iz EU fondova.

Miljenko Vučković, načelnik Općine Klinča Sela izrazio je zadovoljstvo jer se rokovi u gradnji dvorane poštuju, a ravnatelj škole Ivo Karača poručio je kako učenici i sportske udruge jedva čekaju da se dvorana završi.

Nakon obilaska gradilišta sportske dvorane, županu je predstavljen projekt “Muzej hrvatskih izuma” koji Općina Klinča Sela planira ostvariti europskim sredstvima. Muzej će se urediti u prostoru zgrade stare škole, a županija je ovaj projekt već podržala s 1,5 milijuna kuna, koliko vrijedi školsko zemljište na kojemu se muzej planira graditi, a koje je odlukom Županijske skupštine darovano Općini. Župan nije krio zadovoljstvo i oduševljenje projektom.

“Kroz prezentaciju kojoj smo prisustvovali, usudim se reći da danas ne bi bilo svijeta kakvog poznajemo da nije bilo male Hrvatske i naših ljudi koji su iznjedrili i svijet obogatili svojim izumima”, poručio je zaključno Kožić, a prenosi Zagrebačka županija na web stranici.

Foto
D. Kopač
Izvor
Zagrebačka županija

Povezane vijesti

Back to top button