192/193 infoVijesti

Jaskanski plavci u Klinča Selima otkrili laboratorij za umjetni uzgoj marihuane

Osumnjičen 41-godišnjak za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Neovlaštena proizvodnja i promet drogama”.

Sumnja se da je protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, s ciljem proizvodnje i preprodaje marihuane, u neutvrđenom vremenskom periodu u Klinča Selima, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka, stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio marihuanu koju je po sazrijevanju sušio, usitnjavao, prerađivao i držao u kući radi daljnje preprodaje.

Policijski službenici iz Jastrebarskog su tijekom pretrage kuće i drugih prostorija u Klinča Selima pronašli opremu za umjetni uzgoj bilja, 25 komada stabljika marihuane visine između 35 i 76 cm, oko 25.365 grama usitnjene i sasušene marihuane pakirane u 17 plastičnih vreća i 11 staklenih posuda,  20 bočica te 5 medicinskih šprica ispunjenih tinkturom marihuane.

“Količina pronađene droge nedvojbeno ukazuje na činjenicu da je droga bila namijenjena za daljnju preprodaju.” – navode u PU Zagrebačkoj i dodaju kako je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.

Foto
PU Zagrebačka

Sličan sadržaj

Back to top button